miercuri, 22 august 2012

Din "pe romaneste"



pe termen scurt, haos, pe termen mediu, incertitudine


"Dacă aş fi ştiut atunci că acceptarea de mine şi de către Antonescu a cvorumului de 50 plus 1 va fi interpretat aşa de Băsescu, n-aş fi făcut asta. Da, regret că ne-am lăsat toţi folosiţi de nişte oameni nedrepţi!  [...] Tot ceea ce mi-am asumat faţă de domnul Barroso am respectat".
Victor Ponta, uzurpator al 7,4 milioane de voturi.
Daca USL-ul nu schimba conducerea la nivelul I&II, Basescu are toate sansele sa numeasca un succesor, chiar daca numai temporar, si USL-ul nu va putea reface majoritatea parlamentara de PPDD-uri si alte nascociri.  
  • Foametea si jalea economica ce planeaza asupra romanilor in particular, si a emisferei nordice in general, vor face ca Primavara Araba sa fie un fel de dress-rehearsal (adica repetitie finala, in costume).
  • Chiar si majoritatea parlamentara actuala va fi greu de mentinut, stiind ca parlamentarii sunt cei mai orientati dintre romani si vor alege sa pactizeze cu cel puternic.  

Vestul in general, si americanii in particular, au mizat pe Basescu, desi stiu ca popularitatea astuia e in cadere libera.  Basescu trebuie ca va scos si inlocuit cu unul care ofera acelasi nivel de garantii.  Ponta se crede el in acea pozitie, nu-s convins.


Romanii din strainatate care-s bucurosi de intoarcerea lui Basescu nu-s decat sicofantii care vor sa fie mai democrati si capitalisti decat gazdele lor.  Intr-adevar, cine-i mai zelos decat convertitul?
Celor care aplauda revenirea lui Basescu le-as spune numai 2 lucruri:
1) Sub Basescu totul a fost in cadere libera, economia, statul, demografia.
2) Daca Basescu era justitiarul pe care-l asteapta astia, de ce nu incepe cu Udrea-Videanu?
Ponta&Antonescu au gresit luandu-si acele angajamente si nesanctionand abuzurile celor cca. 1000 de procurorasi instituti de Basescu prin ne-schimbarea binomului Kovesi-Morar.  Ponta a mai gresit cu Rus, acest exponent al Clujului/Ardealului mai grozav decat restul romanilor.  Ardelenilor cu complexe de superioritate le-ar face bine sa inteleaga ca au fost pana alaltaieri slugoii ungurilor.   M-am bucurat sa constat ca noi oltenii am votat cel mai mult si bine, de data asta cel putin.
In incheiere, sper ca tinerii, dureros de absenti din viata politica, nu se vor risipi prin zari, ci vor intelege ca neimplicarea lor le este un mare dusman.  Pentru a se lamuri cu plecatul, sa-i intrebe pe aia care au facut-o ce si cum, inainte de a crede ca-s mai grozavi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!