marți, 17 septembrie 2013

Guvernele urasc cash-ul, pentru ca nu pot sa controleze oamenii

Aveti idee cite agentii si persoane stiu totul despre cardul dumneavoastra de credit? Mai asigura sistemul capitalist confidentialitatea informatiei? Mai exista Constitutii in capitalism?
Intrebari grele, mai ales pentru ca popoare intregi si romanii nu fac execeptie, aud zilnic de modificari ale Constitutiei, dar nimeni nu intelege de ce trebuie modificata din moment ce oricum nu va fi respectata de catre autoritatile capitaliste.
Mai are cineva impresia ca tranzactiile cu cardurile de credit sint private si confidentiale? Trebuie sa va dezamagesc cumplit si sa va creez o mai mare stare de nesiguranta.
In SUA, “mama credit cardurilor”, declarata si reala, avem o serie de agentii care aduna date despre fiecare dintre dumneavoastra si le stocheaza, legat de tranzactiile cu cardurile de credit si mai multe instrumente de plata.
Dupa care, aceste agentii impart informatiile cu alte guverne si agentii. Deci, daca doriti sa faceti o achizitie de care nimeni sa nu stie, trebuie neaparat sa platiti cu cash. Este principala ratiune pentru care guvernele urasc cash-ul, pentru ca nu pot sa controleze oamenii si nu pentru ca ar exista evaziune, deoarece este deja dovedit in mediul academic, ca in multe tari capitaliste,circulatia cash-ului este singurul motor dinamic al economiei si societatii, datorita faptului ca el intra repede in economie si are o viteza de circulatie destul de mare si in general nu paraseste tara unde este produs.
Cheltuind cash, este aproape imposibil sa fiti urmariti. Pare ca atit guvernul american cit in general guvernele capitaliste, sint obsedate in a urmarii fiecare cetatean si institutie, ba mai mult, ei fac propaganda prin intermediul a fel de fel de figuri care apar pe ecranele televizoarelor, prin care arata suprematia lor in a ne comtrola si a detine informatii intr-o competitie intre ele.
Asa a venit rindul acestui Edward Snowed, care a fost impins in fata CIA, pentru a face declaratii din care sa rezulte cit de urmariti sintem , dupa care a inceput sa arate cit de urmarite sint ambasadele si misiunile diplomatice, dupa care s-a ajuns la Parlamentul European si asa mai departe, numai pentru a arata ca trebuie sa cintarim foarte bine ceea ce vorbim si mai ales sa nu vorbim impotriva unora.
Problema este ca tot acest joc, violeaza flagrant Constitutia SUA, dar nimanui nu ii pasa, pentru ca in ceea ce ii priveste pe liderii capitalisti, Constitutia nu mai reprezinta de mult legea fundamentala a unei societati, ci doar ceva orientativ si interpretabil, dupa interesele unui grup.
Amendamentul Patru al Constitutiei Americane spune:” The right of the people to be secure in their persons, house, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and o watrants shall issue…..”. Ce spuneti de acest lucru? Cit de tare respecta cea mai mare “democratie” a lumii propria Constitutie?
In acest moment, Amendamentul Patru al Constitutiei este total mort si nu poate incape discutie nici macar de interpretare.
Asta este democratia care a adus-o Basescu in tara, importata de la americani? Da, asta este, pentru ca am fost de curind in Romania si mai toata lumea incerca sa evite orice discutie la telefoane despre problemele cu care se confrunta si anumite criticii la adresa conducerii tarii si a politicienilor, pe motiv ca sint urmariti, totul sub o forma de teroare de neimaginat.
Multi americani nu stiu nimic despre institutia Consumer Financial Protection Bureau (CFPB), institutie a guvernului american.
Cu putin timp in urma, Judicial Watch, a descoperit ca cei de la CFPB cheltuiesc zeci si chiar sute de milioane de dolari pentru a colecta date si a le analiza, legat de tranzactiile pe care noi le facem pe credit carduri dar si prin alte modalitati de plata, in afara de cash.
Documentele puse la dispozitie de Judicial Watch, arata ca CFPB poate si chiar o face, sa ceara si sa imparta documente cu alte guverne unde instrumentele de plata americane sint active, cum ar fi credit cardurile. Sa vedem ce arata documentele la care a avut acces Judicial Watch si pe care le-a prezentat cu putin timp in urma, intr-un sumar interesant.
1. Suprapunere de contracte cu alte agentii de raportare a situatiei cardurilor de credit, birouri de contabilitate, magazine si alte unitati comerciale, ei impartind date, dupa cum arata un contract cu Argus Information & Advisory Services, pentru care guvernul american plateste 2,9 milioane dolari.
2.Un alt contract ar fi cu Experian, sub titulatura “indefinite delivery, indefinite quantity”, pentru care guvernul american plateste 8.426.650 dolari pentru a primi date zilnice despre obiceiurile legate de cumparaturi si structura lor, ale populatiei americane si din afara SUA, fara ca acesti oameni sa stie ceva.
3. Tot guvernul american, plateste 4.951.333 dolari pentru software si instructiuni, catre Deloitte Consulting LLP.
4.Exista o stipulare in contractul dintre guvern si acesti asa zisi contractori, prin care, “contractorilor li se poate cere oficial sa imparta date despre cardurile de credit, cu bancile si cu guvernele prin intermediul Contracting Officer Representative(COR).
Dar lista poate continua si cheltuielile sint ametitoare,dar trebuie spus ca din banii celor pe care ii urmaresc, adica contribuabilii.
Cum va simtiti acum dragi consumatori pe credit carduri, cind stiti ca datele despre voi sint impartite cu larghete si nu exista nici o confintialitate a informatiei, ba chiar puteti fi fraudati prin intermediul datelor colectate de aceste agentii si va puteti gasii conturile goale in orice zi.
Multi americani si chiar vestici in general, nu isi pot imagina cite date despre ei sint prelucrate, numai prin fotografierea numerelor de inmatriculare a masinilor personale,cind intra pe autostrazile cu plata din vest.
Din 2010 si pina in przent , peste 36 de milioane numere de inmatriculare si traseele parcurse de masinile respective, au fost stocate in bazele de date ale politiei californiene, fara sa se ceara acordul nici unui proprietar de vehicul, iar odata cu informatiile legate de numarul de inmatriculare, automat au aparut si informatii conexe despre autoturism si conducatorul sau proprietarul vehiculului, date care sint stocate.
Numai in San Diego, guvernul american plateste 13 agentii guvernamentale pentru a obtine si prelucra informatii legate de numerele de inmatriculare si date importante ale proprietarilor.
In acest moment, guvernul SUA plateste zeci de mii de agentii si contractori care lucreaza numai pentru verificarea noastra si stocarea de date legate de noi, de familiile noastre si activitatile pe care le desfasuram.
Acesta este capitalismul care critica asa guvernele asa zisele guverne totalitare de stinga socialiste si din tarile comuniste, care sub nici o forma nu pot face asa ceva si nu pot investii atitia bani in controlul populatiei. De ce ce o fac capitalistii? De teama, pentru ca modul cum trateaza economia tarilor lor si cetateanul care pleaca dimineata la munca pentru a-si hranii copiii , este unul pe care ei il stiu ca fiind dictatorial, dar care le umple buzunarele si imbogateste o clica ce a luat decizia ca noi sa fim urmariti pas cu pas.
Liderii capitalisti pe amindoua partile Altlanticului, nu mai respecta nici o regula si nici o lege, indiferent ca este vorba de Constitutie sau alta lege organica.
In UE, Germania patroneaza arbitrariul si acopera incalcari grave ale legislatiei financiare atita timp cit este bine grupului pe care il conduce Merkel.
S-a pus problema ca Banca Centrala Europeana sa cumpere bonduri (actiuni) ale bancilor nationale si la rindul lor sa le ofere banii necesari bancilor comerciale de pe teritoriul acestora. Totul a fost discutat si aprobat, numai ca pina in prezent, BCE nu a cumparat nici un singur bond (actiune) de la vreo banca centrala din tarile UE, sub acest program.
Legiuitori germani din Karlsruhe, au imtervenit, dar fara succes deocamdata, anuntind ca mecanismul este ilegal si violeaza mandatul BCE, intrucit Banca Centrala Europeana se presupune ca are rolul de a crea si intervenii in politica monetara.
Cumparind bondurile guvernamentale ale altor tari, prin intermediul bancilor centrale, BCE, inseamna ca intervine in finantarea sub o anumita forma a statelor, ceea ce intra sub incidenta politicii fiscale si contravine statului ei.
Dar neregulile si incalcarile legii abunda in capitalism si chiar la virf.
Ultimul sondaj american, arata ca 56% din populatia SUA este convinsa ca practicile guvernamentale in relatia cu ei sint un pericol la viata personala si pun in real pericol drepturile cetatenilor . Procentul a crescut cu peste 10% , numai din Decembrie 2012.
Deci asistam la o dinamica a intelegerii fenomenului chiar de catre americani.
Oare in Romania a intrebat cineva pe politicieni, care sint legaturile lor cu aceste organizatii vestice de urmarire, pentru ca sint foarte multi cetateni romani care au carduri de credit si le folosesc?
A intrebat sau poate intreba cineva guvernul Romaniei care sint chetuielile pe care le suporta poporul pentru a fi urmarit, prin intermediul acestor carduri si alte instrumente de plata, de catre institutiile abilitate?
Stiu romanii care sint institutiile abilitate sa colaboreze si sa schimbe date personale cu alte agenti straine si daca au fost consultati cind se fac aceste transferuri de date legate de ei? Asta pentru ca magarul de marinar, creaza referendumuri pe temele care ii convin lui, dar trebuie spus ca Romania participa cu sume mari la acest circuit de informatii despre proprii cetateni care platesc taxe si a caror atentie este detrurnata de marinar catre referendumuri mult mai putin importante si mai putin legate de viata personala a fiecaruia dintre noi.
De ce nu ne intreaba marinarul, daca dorim sa oferim acestor agentii date despre noi sau dorim sa eliminam cardurile de credit de pe piata?
Acestea sint lucruri intesante pe care romanii trebuie sa le afle si va asigur ca sint extrem de periculoase si inca romanii din tara nu realizeaza la ce se expun prin ignoranta de a nu pune imtrebari prin asociatiile civile si organizatiile neguvernamentale. Fara a intreba acest lucru, nu este cazul sa ne vaitam ca nu stim cine ne fura si cum ne dispar sume de bani importante sau de ce nu sintem angajati in anumite unitati economice, datele noastre fiind acumulate de ei, interpretate si luata decizia fara ca noi sa stim de ce si nici daca ea este una reala sau cotrafacuta.

SUA, chletuiesc la nivel miliarde de dolari pentru controlul populatiei in numele unui terorism inventat si creat de ei, mai mult sau mai putin artificial, dar care este pus in fata multimii atunci cind intrebarile sint stinjenitoare pentru cei ce vor sa afle totul spre noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!