miercuri, 14 noiembrie 2012

Mareşalul Ion Antonescu pe site-ul oficial al Armatei Israelului


Cum este prezentat

Mareşalul Ion Antonescu pe site-ul oficial al Armatei Israelului




      În urmă cu câteva luni, amicul Puiu H.N. din Israel mi-a semnalat, emoţionat, că pe site-ul oficial al Armatei Israelului a apărut un material „favorabil mareşalului Ion Antonescu”. Un montaj de texte şi fotografii dedicat aviatorilor şi paraşutiştilor evrei căzuţi prizonieri în România în WW2, montaj în care îşi face loc şi o informaţie despre Mareşal, deloc concordantă cu imaginea unui „antisemit” şi „criminal de război”. Acelaşi domn, plecat din România în floarea vârstei – ceea ce explică, simplist privind lucrurile, simpatia şi ataşamentul său pentru multe din „nevoile” noastre româneşti, mi-a procurat la momentul potrivit un document al Yad Vashem-ului în care se făcea precizarea, de maximă autoritate aşadar, că nu există niciun motiv, niciun document, care să-l incrimineze în vreun fel pe generalul Ion Antonescu pentru cele petrecute la Iaşi în iunie 1941. Document de care m-am folosit ca să-i dau peste mâna cea bleagă lui Aurel Vainer, individ de proastă reputaţie în tot Israelul. Ce să ne mai mirăm de români că l-au ales pe Băsescu, uite că nici evreii din România nu sunt mai breji şi nu se lasă mai pre...sus ca noi, cu Vainer al lor!...
      Ne-a luat ceva timp să găsim un bun traducător din ivrit în română, l-am găsit în cele din urmă, aşa că acum putem pune la dispoziţia cititorilor site-ului nostru, www.ioncoja.ro, toată documentaţia necesară pentru a ne angaja cu toţii într-o discuţie întemeiată pe date sigure.
      Pun şi eu, de la început, întrebarea pe care mi-a pus-o domnul Puiu: ce să însemne asta? Ce să însemne că pe site-ul Armatei Israelului apare un text corect – mai exact spus: destul de corect, despre Mareşal?
      Răspunsul meu a fost, atunci, următorul: S-ar putea ca acesta să fie începutul spunerii adevărului!... Adevărul nu poate fi ţinut la obroc la nesfârşit, mai ales că nu sunt puţini evreii, de cea mai bună reputaţie, care au spus adevărul despre ce s-a întâmplat cu evreii din România în anii regimului Ion Antonescu: nici vorbă de genocid, de holocaust! Mai devreme sau mai târziu, poziţia oficială trebuie să se plieze pe adevăr sau măcar să-l caute cu sinceritate şi bună credinţă!
      Reproducem în continuare
      (1) traducerea textului din ivrit în limba română şi
      (2) comentariul nostru.

  
(1) Traducerea textului


Pag 1. Paraşutişti din chibuturi, originari din România care au fost paraşutaţi în Europa în timpul Holocaustului 1944
Pag. 2. Bombardarea câmpurilor petroliere şi a rafinǎriilor din zona Ploieşti - România. (se poate intra prin you-tube pentru a vedea un filmuleţ)Continuarea în pag. 3.1 
Pag.3.
 Pe 1 august 1943 au ieşit din Bengazi în Libia 178 de avioane de tip "Liberator" B-24 a forţelor aliate pentru a bombarda câmpurile petrolifere din zona Prahova şi rafinǎriile de lângǎ Ploieşti.. 162 au intrat în România şi celelalte au ramas pe drum. 
Continuare pagina 3.1
O alta expediţie a avut loc pe 17 august 1944 tot cu avioane "Liberator " B-17  şi B-24 şi tot în scopul de a distruge câmpurile petroliere şi rafinǎriile din Valea Prahovei şi zona Ploieşti. Au avut loc 27 de bombardamente în care forţele alíate au pierdut 300 de avioane şi au murit circa 3000 de aviatori şi luptǎtori din echipajele de zbor.
În plus au avut loc şi alte lupte aeriene şi bombardamente deasupra teritoriului României, în care au cǎzut un numar de avioane, iar echipele de zbor au cazut în mâna autoritǎţilor române şi au fost luaţi prizonieri şi închişi în închisorile româneşti . Numǎrul aviatorilor şi celor din echipele de zbor care au cǎzut pe teritoriul României  a depǎşit 1000. Parte au fost prinşi şi inchişi, iar alţii s-au ascuns, astfel încât era necesarǎ  salvarea lor. În ajutorul lor au fost trimişi paraşutiştii evrei din Palestina care au reuşit sǎ salveze cca 150 de aviatori ai forţelor alíate şi sǎ-i treacǎ graniţa. Numai la sfârşitul razboiului, adica între 31 august şi 3 septembrie autoritǎţile române au eliberat şi ceilalţi 1161 de prizonieri  (aviatori şi alţi 
Continuare pag. 3.2 
luptǎtori din forţele aeriene) dintre care: 1117 americani, 31 britanici, 12 olandezi şi un francez.
De asemenea paraşutiştii israelieni au acţionat ca sǎ-i organizeze pe evreii din România în a se apǎra şi apoi sǎ poatǎ emigra în Israel legal sau ilegal astfel încat 60000 de evrei din România au emigrat cu ajutorul lor spre Israel. 
Pag. 4. În timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost trimişi în România 10 paraşutişti din chibuţuri din Palestina, toţi vorbitori de limbǎ românǎ:
Continuare din pag. 4
Aba Bardicev, Dov Bergher, Leova Gukovski, Baruh Camin, Mielu Kaner, Arie Fichman, Rico Lupescu, Itzhak Macarescu si Shaike Dan (Ioshua Trahtenberg). Aba Bardicev  a fost lansaţi la graniţa Iugoslavia – România, nu a reuşit sǎ treacǎ în România şi au fost prinşi în Ungaria şi trimişi la Mauthausen unde au fost judecaţi şi condamnaţi la moarte. Arie Fichman şi Leova Gukovski au fost lansaţi într-un loc nesigur şi au fost prinşi imediat. Au fost inchişi şi eliberaţi la sfarşitul rǎzboiului. Şi Rico Lupescu împreunǎ cu Itzhak Macarescu au fost prinşi şi închişi şi au fost eliberaţi la sfârşitul rǎzboiului. Ceilalţi paraşutişti au fost lansaţi şi nu au fost prinşi, au reuşit sǎ intre în contact cu comunitatea evreilor din Bucureşti şi s-au ocupat cu organizarea de autoaparare a evreilor , iar dupa razboi cu scoaterea legalǎ şi ilegalǎ a evreilor pentru a emigra în Palestina.
Pag. 5. Arie (Leova) Gukovski din chibuţul Iagur, a fost lansat în România, a fost prins închis şi eliberat la sfârşitul rǎzboiului
Pag. 6
Leova Gukovski şi Arie Fichman au fost lansaţi în România în noaptea de Rosh Ha Shana (anul nou 
Continuare pag.6.1
evreiesc) 1940. Din cauza unei greşeli a pilotului care trebuia sǎ-i lanseze la 60 de km de Bucureşti, au aterizat undeva într-o suburbie a Bucureştiului. Întâi a fost lansat Arie Fichman şi apoi Leova Gukovski, în jurul lor explodând obuzele tunurilor antiaeriene.  Ca sǎ nu aterizeze în piaţa aşezǎrii, a tras Leova de paraşuta şi a cǎzut pe acoperişul unei case şi de aici s-a rostogolit într-o carutǎ  cu coceni de porumb. În cǎdere şi-a rupt piciorul stâng şi n-a mai putut sǎ se mişte. A inghiţit hârtia cu planul de acţiune şi codurile secrete, când tocmai a fost înconjurat de soldaţi români care l-au luat prizonier. Întâmplǎrile din prizonierat şi din perioada de spitalizare sunt povestite într-o carte  "Pentru ce am fost chemat la datorie". Dupa 1944 Leova s-a întors în ţarǎ, în chibuţul Iagur de unde  plecase.
Pag.7. 
 Arie  Orni  Fichman, din kibuţul Beit Oren, a fost paraşutat în România, a fost prins şi eliberat la sfârşitul rǎzboiului
Continuare în pag. 8 
Pag.8. 
Arie Fichaman a cǎpǎtat gradul de cǎpitan (pe nume Jacobson) iar Iehuda Ahisher a cǎpǎtat gradul de locotenent Hanani. Cei doi au fost transportaţi în Libia şi de acolo trebuiau sǎ fie paraşutaţi în România lângǎ Arad. Acţiunea a purtat numele de "Mantilla" şi în cadrul ei cei doi trebuiau sǎ ia legǎtura cu prizonierii puterilor alíate, sǎ încerce sǎ-i organizeze în scopul evadǎrii din detenţie. 
8.1 (continuare din pag  8)
Trimişii miscǎrii sioniste trebuiau sǎ se întâlneascǎ cu cei doi, fiind în legǎturǎ cu cei care organizaserǎ acţiunea.
Acţiunea "Mantilla" era prima acţiune în seria de acţiuni a serviciului MI 9 pentru creearea unei infrastructuri în Balcani. Paraşutiştii au fost antrenaţi în paraşutare şi au trecut prin Cairo pentru a fi paraşutaţi în România.  O greşealǎ de navigaţie a pilotului a facut ca în noaptea de 1 octombrie 1943 sǎ aterizeze departe de locul de întâlnire cu trimişii organizaţiei sioniste. Cei doi au cǎzut prizonieri şi acţiunile de paraşutare din Balcani au fost oprite datoritǎ venirii iernii. 
Pag. 9 (original)
Pe 1 octombrie la ora 02:15 noaptea , cei doi paraşutişti erau în mâna jandarmeriei române. Întâi cei doi au fost lǎsaţi sǎ doarmǎ şi numai dupǎ-amiazǎ au fost preluaţi de serviciul de informaţii pentru a completa chestionare cu întrebǎri. Dovadǎ cǎ nu au fost acuzaţi de terorism, au putut sǎ poarte uniforme britanice, neavând nici un fel de haine civile şi paraşutându-se fǎrǎ arme. Iar paraşutele erau de culoare albǎ deci de salvare. Deobicei  când acţiunea de paraşutare este în scop de spionaj, paraşutele sunt de culoare albastrǎ  sau gri ca sǎ nu fie vǎzute. Pe de altǎ parte totuşi  s-au gasit la ei 123 de monezi de aur, 198 de bancnote strǎine şi 246 de bancnote în valoare de 173000 lei, o suma importantǎ la vremea aceea. De asemenea ei aveau pachete de mâncare concentratǎ  şi truse medicale pentru primul ajutor.
Cei care i-au cercetat n-au folosit  metode de torturǎ pentru a scoate de la ei declaraţii. Dosarul de  cercetare l-au transmis direct lui Ion Antonescu, conducǎtorul României, subliniind faptul cǎ cei doi
prizonieri le-au dat sǎ înţeleagǎ cǎ "viitorul României depinde de cum se vor purta cu evreii".
Antonescu refuzǎ sa-i predea pe paraşutişti Gestapoului
Ştirea prinderii celor 2 paraşutişti a ajuns imediat la urechile ambasadorului Germaniei la Bucureşti Manfred von Kilinger şi mai departe la Herman Georing. Gestapoul a cerut imediat sa le fie predaţi lor. Autoritǎţile române au reuşit sǎ scape de presiunea nemţilor prin diferite pǎcǎleli. Mareşalul Antonescu a dat ordin şefului statului major al Forţelor de Aviaţie sǎ spunǎ nemţilor cǎ paraşutiştii vor fi interogaţi de serviciile române şi rezultatele vor fi transmise forţelor aeriene germane. Nu se poate exclude posibilitatea, scrie istoricul Mihai Pelin – ca raspunsul autoritǎţilor române  se datoreazǎ  faptului cǎ cei doi prizonieri erau evrei, motiv destul de întemeiat pentru ca cei doi sǎ nu fie interogaţi de nazişti. Cu toate acestea
Pag. 9.2
autoritǎţile româneşti nu au fost în stare sǎ reziste în faţa presiunii germane şi pânǎ la urmǎ au
acceptat  ca autoritǎţile germane sǎ-l interogheze pe Arie Fichman  şi acesta sǎ fie interogat de nemţi în Germania. România  a hotǎrât sǎ înfiinţeze o comisie formatǎ din ofiţeri români care sǎ-l însoţeascǎ pe Arie Fichman (Ghideon Jacobson) şi sǎ primeascǎ informaţii asupra tehnicii şi metodele de interogare folosite de nemţi în interogarea prizonierilor de razboi ai Puterilor alíate.
Arie Fichman (Ghideon Jacobson) a plecat pe 9 octombrie 1943 in Germania împreunǎ cu ofiţerii români şi s-a întors la sfârşitul lui octombrie însoţit de aceeaşi ofiţeri români.  Dosarul de cercetare german semnat de Von Killinger, ministrul lui Hitler la Bucureşti,  nu conţinea nimic nou faţǎ de ceea ce ştiau românii. Iosef Hanani l-a întâlnit din nou pe Arie Fichman în lagǎrul de prizonieri ai Puterilor Aliate care se afla la Timişul de Jos (dupa ce a fost internat câteva sǎptǎmâni la spitalul din Sinaia şi Braşov). Cei doi prizonieri au fost eliberaţi pe 2 şi 3 Septembrie 1944. Au fost urcaţi împreuna cu alţi prizonieri ai Puterilor Aliate într-un  avion care a decolat de pe aeroportul din Popeşti Leordeni spre Italia.
 Pag. 10
Pe 29 iulie 1954 a avut loc o demonstraţie aviaticǎ în memoria lui Peretz Goldstein unul din paraşutiştii care fuseserǎ paraşutati în România 
Continuare pag.10
timpul celui de-al doilea rǎzboi mondial. Un avion care zbura de-asupra celor care participau la ceremonie s-a prabuşit în mijlocul mulţimii. Atunci au murit Arie (Leova) Gucovski, Arie Fichman şi Dov Berger trei dintre paraşutiştii originari din România care fuseserǎ lansaţi în timpul rǎzboiului în România. În pozǎ  se vede imaginea avionului dupǎ prabusire. Primul ministru Moshe Sharet care a fost prezent la demonstraţia aviaticǎ şi de-asupra caruia a trecut avionul la caţiva metri a interzis pânǎ a doua zi difuzarea ştirii prabuşirii.
  
(2) Comentariul nostru

      Începem acest comentariu subliniind cele două fapte sau elemente principale care se desprind din materialul preluat de pe site-ul oficial al Armatei Israelului:
      A. Ion Antonescu personal s-a implicat în cazul a doi prizonieri evrei şi a refuzat să-i predea nemţilor. A fost nevoie de intervenţia lui Goering pentru ca Ion Antonescu să accepte ca unul dintre prizonierii „săi”, ai Armatei Române deci, să fie interogat de nemţi, aliaţii săi totuşi. Numai că omul şi militarul de onoare care a fost Ion Antonescu s-a îngrijit ca prizonierul predat până la urmă nemţilor să fie mereu însoţit de câţiva ofiţeri români, asigurând astfel protecţia prizonierului, ferindu-l de eventuale abuzuri ale anchetatorilor nazişti. În felul acesta lucrurile s-au desfăşurat în acord deplin cu regulile civilizaţiei, ale unor raporturi corecte între parteneri şi adversari. Astfel că, în final, la sfârşitul războiului, cei doi prizonieri evrei, ca şi ceilalţi prizonieri din România, s-au putut întoarce teferi şi nevătămaţi acasă, în Palestina, în viitorul Israel.
       Textul de pe site susţine că acest comportament ireproşabil al mareşalului Ion Antonescu ar fi fost determinat de faptul că cei care i-au cercetat pe prizonieri l-ar fi avertizat pe şeful statului român că „viitorul României depinde de cum se vor purta românii cu evreii”. Nu-mi inspiră încredere această inserţie, pare contrafăcută...  Dar chiar dacă ar exista un document explicit în acest sens, el vine în contradicţie cu ipoteza Holocaustului din România: când Antonescu, aşa cum pretind unii, a organizat exterminarea în masă a evreilor, uitase oare de faptul că „viitorul României depinde de cum se vor purta românii cu evreii”? Este în acest material un mic deficit de logică! Ideea că Ion Antonescu s-a purtat aşa de corect cu prizonierii evrei deoarece se temea să nu-i supere pe protectorii evrei sau ne-evrei ai prizonierilor nu concordă cu teza Holocaustului, se exclud una pe alta cele două idei! Dacă una dintre cele două idei apare pe site-ul oficial al unei instituţii atât de serioase ca Armata Israelului, înseamnă că autorii site-ului exclud cealaltă teză, în cazul de faţă teza Holocaustului. Acesta pare a fi mesajul Armatei Israelului. Un mesaj corect. În fine, corect: Ion Antonescu şi ai săi nu se fac vinovaţi de niciun holocaust, de niciun genocid.

      B. Oricum am da-o, nu există nici un document care să infirme în vreun fel faptul că prizonierii din România, indiferent de armata din care proveneau, indiferent de naţionalitate, s-au bucurat de un tratament omenos şi civilizat, în spiritul unei frumoase tradiţii româneşti, niciodată infirmată. Iar acest detaliu, că printre prizonierii din al Doilea Război Mondial s-au aflat şi mulţi evrei, devine un argument dintre cele mai serioase împotriva celor care, fără niciun document serios, valabil pentru istorici şi jurişti, susţin producerea în România a unui genocid, a unui holocaust anti-evreiesc!
      Avem sute şi mii de documente vii, adică martori, ai acestui  comportament românesc aproape unic în analele unei conflagraţii care a bătut toate recordurile de cruzime şi neomenie, de sălbăticie şi de asasinat în masă. Şi nu avem practic niciun document sau martor propriu zis, credibil, care să poată susţine şi demonstra că românii s-ar fi comportat la fel ca şi ceilalţi beligeranţi în privinţa prizonierilor sau a populaţiei civile în zonele de ocupaţie militară. Asta în timp ce, aşa cum arată chiar şi materialul de pe site-ul israelit, prizonierii ajunşi sub jurisdicţia autorităţilor din ţările vecine României au avut soarta cea mai tragică cu putinţă: moartea. Unii dintre ei chiar moartea degradantă, umilitoare, în chinuri şi tortură! La sud de Dunăre, bunăoară, mai mulţi aviatori aliaţi, căzuţi prizonieri, au fost îngropaţi de vii până la gât, iar terenul a fost arat, bieţii prizonieri găsindu-şi sfârşitul sub lama nemiloasă a plugului... Caz celebru la vremea aceea, comentat de primul ministru britanic în termenii cei mai duri: „autorii acestor crime oribile trebuie scoşi din Europa!” Nu ştim dacă printre acei prizonieri s-a aflat şi vreun evreu... Probabil că nu, de vreme ce povestea a fost uitată şi nu s-a mai făcut niciun film la hollywood pe acest subiect...
      Aş propune istoricilor de profesie acest subiect, tratat comparativ: soarta prizonierilor în lume, în general, şi în al II-lea Război Mondial în special. Care a fost tratamentul de care au avut parte? Eu nu m-aş pricepe să fac decât comparaţia dintre prizonierii români din Rusia şi prizonierii ruşi sau anglo-americani din România. Contrastul este halucinant... Sunt documente, recent puse în circulaţie, că nici cu americanii nu trebuie să ne fie ruşine, nu au fost cu nimic mai buni decât tovarăşii lor de arme sovietici... Aceste documente, ocultate cu mare grijă, abia acum încep să iasă la iveală şi propun pentru autorităţile militare americane cu totul altă imagine decât cea ştiută din cinematografia şi literatura inspirată din WW2. Ora adevărului se apropie şi pentru învingători!

      Alte comentarii, în ordinea ofertei pe care o face textul:
      1. Aşadar, 150 de aviatori anglo-americani, aliaţi, care au fost nevoiţi să se salveze părăsind avionul prin paraşutare, au reuşit să nu ajungă prizonieri ai Armatei Române, s-au ascuns bine şi au rezistat până ce au venit nişte paraşutişti evrei din Palestina, originari din România, probabil, care s-au paraşutat pe teritoriul inamic, adică românesc, i-au găsit pe cei 150 de camarazi şi i-au ajutat să treacă graniţa. O adevărată epopee!... O mică nedumerire: paraşutiştii evrei din Palestina trimişi în această misiune au nume? şi câţi au fost ei cu toţii? Fapta lor este extraordinară, homerică, şi ar merita să fie mediatizată ca lumea. Mediul românesc este cel mai interesat de acest subiect, de detalii etc. Cred că există în arhivele militare rapoarte detaliate ale unei asemenea operaţiuni care depăşeşte, nu numai prin autenticitate şi veridicitate, orice Rambo hollyhoodian! Personal sunt uimit de faptul că aceste isprăvi eroice, după câte ştiu eu, nu au avut niciun ecou literar, cinematografic etc. E de necrezut că propaganda evreiască (israelită), dar şi cea anglo-americană, a ratat un asemenea subiect! Un asemenea izvor de pilde şi elan patriotic?!

      2. Au fost peste o mie de aviatori anglo-americani prizonieri ai Armatei Române. Dintre ei 1161 au supravieţuit razboiului şi, după 23 august 1944, s-au putut întoarce  acasă. Prima întrebare: câţi dintre aceşti prizonieri nu au rezistat condiţiilor din prizonierat şi şi-au dat obştescul sfârşit ca victime ale unor condiţii inumane de detenţie la care autorităţile româneşti i-au supus? Primul răspuns: Condiţiile de viaţă din prizonieratul în România nu au pus în primejdie viaţa nici unuia dintre prizonieri! Textul publicat pe site-ul Armatei Isaraelului nu face nicio precizare în acest sens, dar suntem siguri că dacă lucrurile ar fi stat altminteri, dacă condiţia de prizonier al Armatei Române ar fi făcut victime printre militarii aliaţi, lucrul acesta ar fi fost până acum bine clamat şi mediatizat de Aliaţi.

      3. Afirmaţia care mă derutează cel mai mult: Evreii din Palestina, paraşutaţi în România, au acţionat în sprijinul populaţiei evreieşti, ajutând-o să se apere!... Să se apere de români, fireşte! Să se apere de autorităţile „fasciste” din România, de guvernul Antonescu etc.
      Aşa o fi fost, căci nu-mi închipui că Armata Israelului ar putea pune pe site-ul său poveşti de adormit copiii! Numai că nu ne putem imagina concret în ce anume putea să conste acest ajutor, atâta vreme cât în România nu se cunoaşte nicio acţiune evreiască de rezistenţă la agresiunea anti-semită. Eu şi alţii ca mine susţinem că nu se cunoaşte nimic despre o astfel de rezistenţă, o astfel de acţiune sau reacţie de apărare, pentru simplul şi slăvitul motiv că nu a existat nicio agresiune antisemită din partea autorităţilor române sau a populaţiei româneşti. (Nota bene: Cele petrecute la Iaşi în iunie 1941, act clar de agresiune, act criminal, i-a avut totuşi ca promotori şi protagonişti pe militarii germani, iar autorităţile româneşti dacă au intervenit, aşa cum au şi făcut-o, a fost pentru a diminua represiunea germană, altminteri motivată şi ea într-o oarecare măsură, dacă luăm în seamă justificarea invocată de germani. Detaliu esenţial: la Iaşi, în iunie 1941, circa 500 de evrei au fost arestaţi de jandarmeria şi poliţia română, iar restul evrilor arestaţi au fost sub jurisdicţie germană. Evreii arestaţi de autorităţile româneşti au supravieţuit cu toţii până la sfârşitul războiului, când au fost eliberaţi. Evreii care au murit în acele zile au fost numai dintre evreii arestaţi de germani.)
      Dimpotrivă, cei care contestă dimensiunile apocaliptice ale persecuţiilor la care au fost supuşi evreii tocmai acest argument îl invocă: lipsa reacţiei de apărare a celor 6 milioane de evrei holocaustizaţi, dintre care nici unul nu a protestat, nu s-a opus, nu s-a apărat! ştiu de la un alt prieten evreu din Israel – am în Israel mai mulţi prieteni evrei decât în România!, că mulţi tineri evrei se arată intrigaţi de această pasivitate cu care evreii, adică părinţii sau bunicii lor, şi-au acceptat supliciul şi chiar moartea.
      Din mai multe surse, inclusiv din memoriile lui Radu Lecca, ştim că în primăvara lui 1944 s-a deschis un proces împotriva unor evrei care găsiseră o sursă ingenioasă de câştig: scriau în Occident, în SUA mai ales, unor organizaţii sau personalităţi evreieşti, inventau poveşti despre suferinţele îndurate de evrei în România şi despre actele lor de vitejie, de „rezistenţă”, despre trenurile şi convoaiele militare aruncate de ei în aer, poduri minate etc. Cereau ajutor material pentru evreii în suferinţă şi pentru activităţile viitoare de apărarea evreilor, şi chiar primeau sume frumoase, pe care le băgau însă în buzunar fără nicio greaţă! Procesul nu a ajuns la condamnările care se prefigurau deoarece a intervenit 23 august eliberator şi pentru asemenea evrei ticăloşi... 
      Tot din surse evreieşti actuale ştiu că istoriografii evrei sunt foarte preocupaţi să găsească dovezi despre acţiunile de rezistenţă şi de apărare ale evreilor din acei ani. Şi nu prea găsesc nimic, iată, de aproape 70 de ani... În România mai ales! S-ar putea spune că aşa sunt de neam evreii, lipsiţi de curaj, fără spirit de luptă etc. Numai că faptele de arme ale evreilor în Palestina şi în războaiele de după 1948 infirmă asemenea presupoziţii, cândva curente. Evreii ştiu să se bată în Orientul Mijlociu. Iar dacă, aşa cum susţin unii, gangsterismul din America este o creaţie a interlopilor evrei, bărbăţia şi virtuţile militare evreieşti sunt dovedite suficient de convingător pentru a ne mira în continuare de ce evreii nu au produs niciun act de rezistenţă la acţiunea de exterminare deslănţuită împotriva lor în anii 1939-1945?

      4. „Paraşutiştii israelieni au acţionat ca să-i organizeze pe evreii din România(...) să poată emigra în Israel legal sau ilegal astfel încât 60.000 de evrei din România au emigrat cu ajutorul lor spre Israel”... Cunosc bine calculele zăpăcite care se fac pentru a inventa holocaustul din România. Ele se bazează pe comparaţia unor cifre, a evreilor din România înainte de război şi după. Diferenţa, la rândul ei, este amendată prin scăderea evreilor care s-au refugiat în Rusia, cifră de nimeni stabilită cu documente, ci „la ochi”! Precum şi a evreilor emigraţi în Palestina în timpul războiului. Cred că ar trebui luaţi în calcul şi evreii care lipseau la inventar pentru că emigraseră ilegal în Palestina cu ajutorul faimoşilor paraşutişti... Parcă n-am întâlnit până acum în niciun calcul holocaustic această cifră, 60.000 de evrei, emigraţi cu ajutorul paraşutiştilor israelieni! Cine îi contabilizează?
      De ce am spus că este vorba despre „calcule zăpăcite”? Pentru că punctul de plecare al acestor calcule este numărul evreilor din România înregistrat în 1939 şi la începutul anului 1940. Numărul oficial al acestora era cam de 750.000. Din alte surse, inclusiv din Jurnalul lui Mihail Sebastian, unul dintre evreii cei mai bine informaţi, avem alt număr, altă cifră: două milioane! Legionarii, prin vocea cea mai autorizată, a Căpitanului, vorbesc şi ei tot de două milioane de evrei! Dacă introducem în ecuaţia Holocaustului această cifră, se schimbă în mod corespunzător şi rezultatul final: numărul evreilor ucişi de români, de Antonescu. Acest număr, după socotelile de mai sus, ale mele, nu mai poate fi „numai” 400.000 – cum scrie la Templul Coral şi la Monumentul Holocaustului. Mint amândouă oficinele. Mint cu neruşinare! Aşa cum mint şi în multe alte privinţe şi ocazii, în aproape toate!
      Să fim drepţi şi să recunoaştem adevărul cel mai adevărat! Numărul real, după sursele cele mai credibile – Mihail Sebastian şi Corneliu Zelea Codreanu, este de cel puţin un milion şi jumătate: 1.5000.000 de evrei au fost holocaustizaţi de părinţii noştri. Ceilalţi, vreo 350.000, au supravieţuit cum a putut fiecare. Circa 150.000 nu se ştie cum au murit, se pare că ne-au scăpat!... Deh, nimeni nu este perfect!
      Pe cale de consecinţă – cum se zice pe la noi, trebuie modificată şi cifra totală a victimelor Holocaustului: nu şase milioane, ci cel puţin şapte milioane! şapte, număr cu multiple semnificaţii ezoterice, toate potrivite, căci nimic nu este pe lumea asta întâmplător!
      ...Dixi et salvavi animam meam!

      5. Cazul paraşutatului Aba Bardicev este semnificativ, definitoriu:Aba Bardicev  a fost lansat la graniţa Iugoslavia – România, nu a reuşit să treacă în România şi a fost prins în Ungaria şi trimis la Mauthausen unde a fost judecat şi condamnat la moarte”. Sunt mulţi evreii, paraşutişti sau oameni obişnuiţi, care „nu au reuşit să treacă în România” şi din această cauză şi-au găsit sfârşitul, cei mai mulţi fără a li se mai face onoarea unui proces, a unei judecăţi publice! Iar şi mai mulţi sunt evreii care au reuşit să treacă din Ungaria în România şi asta a însemnat viaţă, salvarea de la moarte.

      6. Ne-am lămurit cu „autoapărarea evreilor”, nu ne rămâne decât să ne mai mirăm o dată că această invenţie, în sine o escrocherie, a unor evrei şmecheri din Bucureşti, găseşte pe site-ul Armatei credibilitate şi onorabilitate. Cum e posibil?!

      7. Povestea paraşutiştilor Leova Gukovski şi Arie Fichman, deşi rezumată la câteva fraze, este semnificativă şi ea în acelaşi sens. Când ajung noaptea în arestul jandarmeriei, unul dintre ei „cu piciorul stâng rupt”, „cei doi au fost lăsaţi să doarmă şi numai după amiaza au fost preluaţi de servicial de informaţii pentru a completa chestionare cu întrebări.” Consemnarea pare corectă, este favorabilă „adversarului”, cu atât mai credibilă, şi concordă cu sensul general al materialului, destul de explicit cu privire la omenia românilor intraţi în contact cu paraşutiştii şi prizonierii evrei. Aventura celor doi evrei a fost povestită mai apoi în cartea Pentru ce am fost chemat la datorie. O carte care ar merita să fie mai cunoscută, tradusă în limba română etc. M-aş mira să confirme aiurelile inventate de cei care susţin invenţia cea mare: Holocaustul din România! Oamenii care au văzut moartea cu ochii pe front, care au ales să se confrunte cu ea, iar dintre ei mai ales aviatorii, sunt oameni de onoare, greu de câştigat pentru o cauză falsă, mincinoasă!

      8. Pe 29 iulie 1954 s-a produs însă o tragedie cutremurătoare, la un miting aviatic dedicat eroilor evrei, aviatori şi paraşutişti, din al Doilea Război Mondial, un avion a scăpat de sub controlul pilotului şi s-a prăbuşit în mijlocul mulţimii, omorând şi trei dintre paraşutiştii evrei care au fost prizonieri în România: Leova Gucovski, Arie Fichman şi Dov Berger. Domnul Puiu, după ce mi-a povestit cele petrecute, a legat această tragedia de o discuţie anterioară, în care dînsul mi-a explicat de ce este ateu! Evreu ateu, aşadar!... Acum, pornind de la tragedia în care au murit acei tineri eroi, domnul Puiu m-a interpelat, cu obidă: „Ce mai ziceţi, domnule profesor, în faţa unei tragedii atât de nedrepte?!... Cum a putut lăsa Dumnezeu să se întâmple aşa ceva?!” Cu alte cuvinte, zicea amicul nostru din Tel Aviv, iată o dovadă nouă că Dumnezeu un există?!...
      Răspunsul meu a fost următorul: Dimpotrivă, domnule Puiu, eu văd ptea bine mâna lui Dumnezeu în această tragedie! Pentru că la Procesul Marii Trădări Naţionale, la care Ion Antonescu a fost acuzat de crime de război, de persecutarea şi asasinarea a zeci de mii de evrei, normal era să se prezinte ca martori ai apărării Mareşalului şi câţiva dintre evreii dintre au simţit pe pielea lor cât a fost de antisemit premierul român. Iar cei mai în măsură să depună mărturia cea mai edificatoare erau paraşutiştii evrei care au fost prizonieri în România şi au avut ocazia să cunoască nu numai omenia oamenilor de rând, ci şi respectul autorităţilor româneşti pentru haina militară, pentru adversar! Desfăşurarea procesului a fost cunoscută în mediile evreieşti! Aveau motive, chiar obligaţia morală de a se prezenta la proces din proprie iniţiativă nu numai prizonierii evrei, ci şi cei mai importanţi lideri evrei, în frunte cu Wilhelm Filderman, Alexandru Şafran, Mişu Benvenisti, care cunoşteau şi alte fapte care îl dezincriminau pe Mareşal şi pe colaboratorii săi! Lipsa de recunoştinţă evreiască faţă de Ion Antonescu, faţă de George Alexianu a fost însă strigătoare la cer, iar Cerul a reacţionat!... 
      Aşadar, Arie Fichman, evreul pentru care Ion Antonescu a intrat în dezacord cu propriii săi aliaţi, evreul pentru a cărui viaţă autorităţile militare româneşti au făcut tot ce au putut ca să-l salveze şi au reuşit, a murit totuşi acolo unde se aştepta mai puţin: la el acasă, în ograda propriei case, în floarea vârstei şi nevinovat!...  Ale cui păcate le-a plătit bietul băiat?!
      Printre cei trăzniţi din înaltul cerului s-a numărat şi Leova Gucovski, autorul cărţii mai sus pomenite. Mărturia sa mi se pare cu atât mai interesantă. Sunt convins că a mărturisit sincer, cinstit! Că nu pentru păcatele sale a plătit!
      …Evreii au această ingenuitate, când îi loveşte o nenorocire şi se lamentează, nu le trece prin minte că vinovaţii s-ar putea afla printre cei loviţi „de soartă” sau printre apropiaţii acestora… Adică printre ei, aleşii lui Dumnezeu!
  
      Cam aceasta este concluzia mea, comentariul meu la afirmaţia amicului ateu…

(În paranteză fie spus, mă întreb dacă un evreu ateu mai este ateu? Dar un evreu creştinat mai rămâne evreu? Care dintre cei doi evrei este mai puţin evreu sau mai evreu?... Închid paranteza, lăsând altora şi pe altdată aflarea răspunsului şi mai ales comentariile, dezbaterea…)

      9. Încă o vorbă, de data aceasta despre Mihai Pelin, fostul meu coleg de la „Naţiunea”, la începutul anilor ’90, pomenit pe site-ul Armatei Israelului. Înţeleg că faptele prezentate pe site au fost, cel puţin parţial, preluate din scrierile lui Mihai. Fireşte, după ce au fost judicios confirmate din alte surse… Am mai multe amintiri despre Mihai Pelin legate de contenciosul româno-evreiesc. Una se referă la prezenţa lui Mihai Pelin pe „lista neagră” alcătuită de rabinul roşu, adică de Moses Rozen… De la Mihai Pelin am aflat de existenţa acestei liste şi de faptul că amândoi eram colegi de listă!... Probabil că Mihai Pelin ştia mult mai bine decât mine ce înseamnă să te încondeieze rabinul, aşa că Mihai a făcut toate eforturile să fie scos, şters de pe lista fatidică. N-a rezistat şantajului rabinic… Eu am rezistat, din ignoranţă: n-am ştiut ce preţ va fi să plătesc…


                                                                                                         Ion  Coja

21 octombrie 2012


Notă: Pentru conformitate, puteţi accesa materialul în forma în care a apărut pe site-ul Armatei Israelului,

מצגת לזכר הצנחנים הישראליים שצנחו באירופה בתקופת השואה


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!