luni, 27 aprilie 2015

Dispare cash-ul !

 Cine este interesat sa se intimple asa ceva si de ce trebuie sa platim mai mult pentru a cumpara mai putin, dar cu carduri.... Bancile mari jewmericane se "alatura" razboiului impotriva cash-ului.
Daca bancile americane, lupta la baioneta impotriva cash-ului de pe piata, este evident ca stiu de ce o fac si au avantaj in acest sens, un mare avantaj. Dar daca noi am cere sa se elimine dobinda sau sa devina atit cit este necesar pentru plata cheltuielilor acestor banci si un profit minor, ce s-ar intimpla? Am putea-o face? Pai, nu, pentru ca bancherii nu sint alesi prin vot, dar ei se aleg pentru a conduce economiile si destinul nostrum, al tuturor, iar in plus, ei sint invizibili... Daca am cere ca aceste banci, care lupta impotriva cash-ului, sa nu mai investeasca bani in mecanisme speculative pe piata financiara, pentru ca sint banii depusi de noi si nu dorim acest lucru, credeti ca ar interesa pe cineva? Ele au trecut prin “grija” guvernelor capitaliste, de la “bail out” la “bail in” si ne pot confisca economiile oricind doresc, daca nu le functioneaza “jocul”.
Pai, atunci cum vine treaba, ei impun eliminarea cash-ului si noi ne supunem controlului lor total, de la spatiul de locuit pina la magazinul de alimente... Dar, unde este respectul lor pentru acceptarea noastra tacita de a nu a mai avea cash? Oricum nu avem ce face, pentru ca ei il pun pe piata si tot ei il scot de pe piata.
In avantajul nostru? Fara discutie NU, pentru ca de-a lungul anilor de capitalism, au facut-o de nenumarate ori, insa omul de rind a fost din ce in ce mai sarac si supus presiunilor financiare...
Razboiul impotriva cash-ului incepe sa ia alte dimensiuni, bancile americane demarind asaltul asupra banilor lichizi.
Cu numai o saptamina in urma, Willem Buiter si Ken Rogoff, au inceput o campanie "academica" impotriva cash-ului si folosirii lui, lucru deja implementat in parte in Louisiana, inca din 2011.


Dar in spatele lor sint "aliati" puternici, ca marea banca americana J.P Morgan Chase, cea mai mare banca din SUA in acest moment, care a validat politica de restrictionare a cash-ului pe piete selectate de ei, ca sa intelegem ca ei controleaza tot ce misca si unde misca. Au luat masuri restrictive majore impotriva platilor prin cash a  credit cardurilor, a  ratelor scadente la casele cumparate sau la imprumuturile pentru achizitionarea de autovehicule, iar in acelasi timp, nu permit stocarea banilor lichizi sau a mondelor de valoare in cutiile personale din banci.
http://www.rawstory.com/2011/10/louisiana-bans-using-cash-to-buy-second-hand-goods/
Bloomberg, arata cum cei doi “profesori” isi apara aceasta afirmatie si o sustin cu tarie, de a elimina cash-ul. De ce si  ce acum? Pentru ca aceste banci tiparesc cash, care nu ajunge niciodata la omul de rind, insa este din ce in ce mai greu sa tipareasca datorita unei potentiale inflatii pe care nu ar putea sa o mai controleze, dar pot sa impuna aceste reguli pentru a scoate bruma de cash de la populatie si a avea mai mare control asupra oamenilor, stiind in acest fel ce masuri sa ia ca sa ii tina in saracie.
Pe de alta parte, marile corporatii nu platesc taxe si eludeaza taxele in cea mai mare parte, iar in situatia "fara cash", veniturile vor iesii mai repede la suprafata si acelasi amarit va trebui sa suporte taxele...
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-10/citi-economist-says-it-might-be-time-to-abolish-cash
Aceste banci si guvernele capitaliste, au acum o politica total distructiva, ele nedorind sa extinda "placinta" economica ci gindindu-se cum sa o taie in felii dorite si necesare, dar "placinta" raminind la fel...
Cind conditiile economice se inrautatesc, bancile reactioneaza reducind dobinzile in scopul declarat de ei de a stimula economia.. Dar in situatia existenta acum, in lumea capitalista, aceste banci nu mai pot reduce dobinda, nu mai au din ce sa o faca, pentru ca au adus dobinda la zero... si acum se umbla la cash in ecomomie.
Cum ar mai putea capitalistii jongla bondurile, in cazul in care bancile ar oferii o dobinda extrem de mica mult mai mica decit cistigul prin achizitionarea de bonduri? Sub nici o forma. De aceea, multe banci din Europa, in general, au inceput sa aplice dobinzi negative, la cumparare si chiar la depozite, pentru a descuraja economiile populatiei si firmelor mici si medii.
De ce sa mai pastram bani in depozit la banca la o dobinda negativa, care ar rduce semnificativ valoarea banilor depusi in timp, adaugind si inflatia mascata si galopanta, din moment ce putem detine cash acasa, care nu are cum sa fie redus? Deci, cash-ul ar ajuta omul de rind pentru a evita o dobinda negativa "primita" de la banca.... Dar sa vedem cum acesti filozofi ai economiei capitaliste vad rezolvarea crizei actuale prin interzicerea cash-ului. Punctele lor forte ar fi: abolirea monedei de pe piata, taxarea monedei in proprietate, indepartarea ratei fixe de schimb dintre moneda si rezervele sau depozitele bancii.
https://mises.org/blog/chase-joins-war-cash
Razboiul impotriva cash-ului, era de obicei, in capitalism, un atac al guvernului si organizatiilor internationale impotriva traficantilor sau celor ce stocheaza cash.
JP Morgan Chase, a mers atit de departe, incit, pe 1 Aprilie 2015, a trimis detinatorilor de cutii bancare in cadrul bancii, un mesaj sub titulatura "Update Safe Deposit Box Lease Agreement", in care notifica clientii banci care au asemenea cutii de valori in banca: " Prin prezenta notificare, luati la cunostiinta si sinteti de acord sa nu stocati cash sau monede de valoare, altele decit cele permise de banca." Nu se spune nimic de aur sau argint, deci aceste valori nu prezinta inters pentru managerii lui Chase, ci doar cash-ul este important..
Guvernele capitaliste, au acreditat ideea ca numai criminalii pastreaza cash in casa sau in depozite, ceea ce ne duce la ideea ca numai in sistemele represive se intimpla asa ceva, dar acum, cel mai represiv guvern este cel capitalist, care ii este frica ca omul de rind sa nu fure dupa metodele aplicate de banci... Dar cash-ul din paradisurile financiare, cum il vedem si cine il interzice in circulatie? Pai, nu vorbim de transparenta, in sistemul capitalist? Unde o putem gasii, caci eu nu am intilnit-o pina acum nicaieri….?
Interzicerea cash-ului, duce si la o munca mai usoara pentru planificatorii economiilor capitaliste si aplicarea unor politici mult mai restrictive in anumite domenii, chiar daca nu sint pe placul populatiei.
Pe de alta parte, noi admitem ca tiparirea iresponsabila de bani de catre Rezervele Federale si alte banci centrale capitalista, au facut destul rau tuturor popoarelor lumii, dar aceste metode prohibitive legate de cash au mers mult prea departe si arata disperarea acestor banci. Banii cash trebuie sa aiba o circulatie si uneori sa duca la marirea circulatie monetare pe anumite tronsoane ale economiei si chiar eficientizarea lor, dar bancherii evrei capitalisti nu au nevoie de o viteza mai mare in micile si mediile afacferi ci de un control al nostru mult mai evident si cu implicatii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!