joi, 20 martie 2014

KOSOVO = CRIMEEA = TINUTUL SECUIESC



kosovoAcum se poate observa cel mai bine greşeala fatală a SUA în conflictul din Kosovo (1999) şi susţinerea independenţei unei provincii autonome din cadrul unui stat suveran Serbia. Americanii au creat premisele unui precedent, care aruncă Europa în aer. Conform Conferinţei de pace de la Paris din 1946, graniţele statelor europene erau indestructibile şi inviolabile până la momentul Kosovo, unde o miliţie radicală albaneză înarmată de CIA şi islamişti au creat un stat independent, rupându-l din Serbia suverană. Atunci, SUA pentru interesele teroriştilor albanezi au bombardat cu sânge rece o ţară suverană şi Belgradul după 50 de ani de la bombardamentele din Londra sau Dresda. Au murit zeci de mii de tineri, bătrâni, femei şi copii, precum şi sute de jurnalişti sfârtecaţi de bombe în clădirea televiziunii de stat sârbă, numai ca o porţiune dintr-un teritoriu suveran să fie ruptă în numele autodeterminării şi să se proclame independentă, cu numele Kosovo. Acest precedent creat de americani în 1999 devine azi letal pentru UE.
Poate asta a dorit Washingtonul să arunce mărul otrăvit al separatismelor pe bătrânul continent ca să exploateze şi dinamiteze proiectul european. În cazul Crimeea, preşedintele Putin aplică modelul kosovar. Ruşii se autoproclamă independenţi, fac referendum şi cer unirea cu Moscova. Modelul a fost brevetat în 1999 de americani în Kosovo. Atunci, americanii plângeau de mila albanezilor şi bombardau Belgradul pentru dreptul kosovarilor la autodeterminare, azi când ruşii din Crimeea, care sunt majoritari, fac aceelaşi lucru după modelul kosovar, cerând independenţa, deodată americanii nu mai sunt de acord, vor unitatea Serbiei, pardon a Ucrainei, şi critică ipocrit poziţia Moscovei, care nu face altceva decât ceea ce a făcut Washingtonul în Kosovo anului 1999.
Pentru noi, românii, precedentul Kosovo şi iată al Crimeii este deosebit de periculos. Incidentele de zilele trecute de la Tg. Mureş arată clar că maghiarii au prins curaj şi se radicalizează, ieşind în stradă şi manifestând violent, pe principiul kosovar pentru a internaţionaliza problematica Ţinutului Secuiesc şi a obţine sprijinul marilor puteri în obţinerea autonomiei, ca prim pas spre independenţă, în chiar inima României. Radicalii maghiari, cu feţele acoperite de cagule au scandat slogane profund antiromâneşti, precum “Să piară Trianonul”, “Ţinutul Secuiesc nu este România”, “Autonomie” sau “Ţiganilor, plecaţi acasă!” extremiştii au fost ţinuţi cu greu de forţele de ordine.
E tardivă cererea preşedintelui Traian Băsescu ca Jobbik să fie interzisă pe teritoriul României. De ani de zile presa naţionalistă şi bloggerii patroţi au demascat Garda Maghiară, Organizaţia celor 64 de Comitate, Jobbik şi duplicitatea perfidă a UDMR, fără ca autorităţile române, instituţiile statului şi serviciile secrete să intreprindă măsuri preventive, fapt care a dus la concluzia fermă în minţile multor români că acestea sunt subordonate intereselor Budapestei. E prea târziu pentru o clasă politică coruptă şi subordonată protocoalelor secrete cu UDMR de circa 24 de ani să mai fie credibilă în faţa românilor ardeleni. Românii ardeleni, după precedentele Kosovo şi Crimeea, aşteaptă cu înfrigurare şi teamă ascuţirea spre violenţă a manifestărilor radicale maghiare în Ţinutul Secuiesc, pentru dezmembrarea României, cu ajutorul unor servicii secrete străine care pescuiesc în ape tulburi. Victor Ponta a şi promis că se va flutura steagul secuiesc pe clădirile oficiale şi va fi modificat art. 1 din Constituţie prin recentul protocol încheiat cu UDMR. Singura reacţie autentică la trădarea de ţară făcută de PSD este cea a presei naţionaliste, ofiţerilor români, organizaţiilor patriotice din Ardeal şi a tinerilor naţionalişti, care sunt gata să apere unitatea naţională cu viaţa, în faţa unei clase politice decrepite şi în genunchi faţă de interesele Budapestei în Transilvania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!