luni, 1 octombrie 2012

COMUNICAT - Prof. Ion COJA


Alianţa pentru Protecţie Socială şi Naţională


Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale – P.P.P.S. încheie cu filiala Bucureşti a Uniunii Vatra Românească şi alte ONG-uri cu vocaţie patriotică ALIANŢA PENTRU PROTECŢIE SOCIALĂ ŞI NAŢIONALĂ, având următoarele obiective:

      1. Reforma Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale în vederea reprezentării prin acest partid a electoratului autentic naţionalist, sincer preocupat de destinul istoric al Neamului Românesc şi al României. Nu poate exista protecţie socială fără păstrararea nealterată a identităţii naţionale, fără independenţă şi suveranitate naţională. Din păcate, de câţiva ani buni, dreptul românilor la bunăstare materială şi demnitate naţională nu mai are susţinerea politică şi parlamentară cuvenită. Dimpotrivă, clasa politică şi guvernele care s-au succedat s-au abătut întruna de la linia interesului naţional, iar polarizarea social-economică este tot mai accentuată, sărăcirea în masă a românilor fiind un proces continuu după 1990.


      2. Pregătirea participării la alegeri prin identificarea celor mai bune candidaturi pe care le poate oferi electoratul naţionalist căruia ne adresăm. Facem apel la alte partide neparlamentare şi la alte ONG-uri cu vocaţie patriotică, sensibile la nevoile şi problemele comunitare, naţionale, invitându-le să ni se alăture. Îi aşteptăm cu (a) propuneri de candidaţi valabili, cu sugestii de organizare a campaniei electorale şi, mai ales, cu (b) implicarea efectivă în desfăşurarea campaniei electorale. Ocazia de a trimite în Parlamentul României oameni care să ne reprezinte cu adevărat nu se va mai ivi decât peste patru ani! În patru ani dezastrul ţării poate să atingă cote care să facă şi mai dificilă, dacă nu chiar imposibilă redresarea noastră ca Popor şi Ţară! Regretăm că iniţiativa noastră nu s-a declanşat mai din timp! Considerăm însă că printr-o bună organizare şi prin concentrarea eforturilor noastre, ale tuturor celor sensibili la politica interesului naţional, putem obţine un minim de rezultate care să consfinţească începutul redresării noastre naţionale, pe toate planurile existenţei materiale şi spirituale. 


      3. Apelul nostru se adresează şi candidaţilor independenţi, acelor compatrioţi care se simt în stare şi doresc să se implice în lupta politică fără să simtă nevoia aderenţei la un partid. Le oferim facilităţile pe care Legea Electorală, profund nedreaptă cum este, le oferă numai candidaţilor aflaţi pe listele de partid. Le facem loc pe lista P.P.P.S. acestor candidaţi pe care îi invităm să ne contacteze cu toată încrederea, pentru a stabili detaliile colaborării noastre. Ne angajăm să le respectăm şi să le protejăm independenţa politică. Avem toată înţelegerea pentru suspiciunea şi neîncrederea cu care domniile lor privesc ideea înregimentării politice într-un partid. Sperăm ca împreună să reabilităm ideea de partid politic românesc. şi mai ales să reabilităm ideea de partid cu orientare patriotică, autentic naţionalistă, în tradiţia adevăratului crez naţional românesc, aşa cum l-au prefigurat cu vorba şi cu fapta Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Mihai Eminescu, Brătienii şi alţi eroi şi martiri ai Neamului Românesc.


      4. În mod specific contăm pe foştii membri de partid din PUNR, PDAR, PRM, Partidul Reîntregirii. Suntem convinşi că au toate motivele să se regăsească în construcţia politică pe care o iniţiem acum.
      De asemenea, ştiind că peste 50% dintre alegători nu sunt dispuşi să se prezinte la urne, să voteze, deoarece nu se pot identifica cu candidaţii partidelor parlamentare, ne adresăm în mod deosebit acestor compatrioţi, ale căror exigenţe le împărtăşim întru totul. Îi sfătuim însă să nu se implice în procesul electoral numai în ziua alegerilor, prin absenţa de la vot. Îi invităm alături de noi, să vină cât de curând cu propuneri de candidaţi care întrunesc criteriile dumnealor, candidaţi pentru care ar accepta să participe la vot! Pe care ar merita să-i susţină! A sta deoparte nicicum nu poate fi o soluţie, un răspuns la marile provocări şi primejdii cu care ne confruntăm noi, românii, ca popor şi ca stat!


      5. Toţi cei interesaţi să candideze vor fi supuşi selecţiei potrivit unor criterii profesionale şi etice fireşti, pe care le vom face publice în curând. În mod deosebit vom încuraja şi susţine participarea la alegeri a unor candidaţi tineri. Dorinţa noastră este ca Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale, cu numele nou pe care îl va căpăta, să devină un partid al generaţiilor tinere, al generaţiilor pe care guvernanţii au decis să le sacrifice, să le expună procesului de de-românizare şi pauperizare declanşat după 22 decembrie 1989. În acest scop, imediat după alegeri, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale va ţine un congres de reorganizare, la care se va defini noua linie de conduită politică şi doctrinară. Cu acest prilej vom investi cu răspunderi majore în conducerea partidului un număr cât mai mare dintre tinerii care se vor remarca pe parcursul campaniei electorale prin abnegaţie, dăruire şi calităţi de lider autentic.


      6. În virtutea celor de mai sus, dl Ion Coja a fost invitat - şi a acceptat, să deţină în Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale funcţia de Preşedinte de onoare, cu atribuţii speciale în coordonarea campaniei electorale şi atragerea electoratului naţionalist în acţiuni şi activităţi politice, a tineretului naţionalist îndeosebi.



Bucureşti, 29 sptembrie 2012-09-29


         Nicolae PĂTRU                                     Ion COJA
Preşedintele Partidului Popular şi al                                 Preşedintele Filialei Bucureşti
       Protecţiei Sociale                                                     Uniunea Vatra Românească


Pentru un prim contact: protectienationala@yahoo.com sau protectiesociala@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!