joi, 1 septembrie 2016

Sursa bunăstării Occidentului o reprezintă furtul și jaful!



„Discut cu o paleta larga de cetateni din medii socio profesionale dintre cele mai diverse, voci in vest. Absolut toti, fara nici o exceptie, se simt pradati de sistem, se simt zilnic victimele mecansimelor sistemului puse in scena de o liota de infractori institutionalizati, platiti chiar de cei pe care acestia ii pradeaza.
Institutiile financiare de genul FMI si bancile new yorkeze, dezmembreaza direct sau indirect veniturile ceatenilor occdentali.
Aceasi occidentali au furat si inselat tarile in curs de dezvoltare sau pe cele din lumea a trei, implicindu-le in diverese planuri de dezvoltare, in vederea electrificarii lor, imbunatatirii sistemelor de aductie a apei potabile, canalizari si multe altele.
A fost o perioada, in care liderii occidentali au indus in societatile lor ideea ca oamenii lor pot fi bogati sau pot traii in liniste muncind putin si cistigind rezonabil datorita jafului pe care aceste guverne vestice il faceau in alte locuri ale lumii, unde semnaturile erau obtinute pe contracte, de la lideri pusi tot de acest vest, prin frauda si propaganda. Lumea isi dorea sa aiba ceea ce vedea in vest, asa cum romanii si acum cer sa „Avem o tara ca afara!”, fara sa realizeze cit sint de furati cetatenii occidentali de catre guvernele lor crony capitaliste.
Banii au fost suficienti pentru ca lideri vestici sa isi mentina puterea si sa o exercite. Dar aceste tari pe care le-au jefuit, au devenit din ce in ce mai sarace si nu isi mai pot plati datoriile, iar liderii vestici au inceput ofensiva praduielilor impotriva…propriilor cetateni.
Cind tarile in curs de dzvoltare sau cele din Lumea a Treia nu au mai putut platii datoriile catre tarile occidentale, pentru planurile perverse de dezvoltare impuse de acest tari bogate, vesticii au trimis peste ei FMI-ul, pentru a spune acestor tari amarite si deja jefuite, ca FMI ii va proteja si va proteja creditul guvernamental, ceea ce inseamna ca vor putea imprumuta si mai mult, oferind artificial un rating mare acestor guverne ascultatoare, nu pentru a-si dezvolta tara, ci pentru a putea platii ceea ce anterior nu au putut plati si anume creditorii, care sint tot cei care finanteaza si sint actionari ai  acestui FMI.

Care sint conditiile pe care FMI le pune tarilor pe care le introduce in astfel de mecanisme criminale? Ati vazut si vedeti in Romania, unde ca peste tot pe glob, FMI-ul impune masuri de austeritate, stiind si acesti infractori, ca nu este posibil sa se iasa din criza sub aceste masuri ci criza economica va fi adincita.
Ce fac aceste masuri draconice impuse de „protectoratul” FMI-ului? Distrug serviciile publice, reduc sau duc la pierderea fondurilor de pensii, vinarea resurselor nationale catre straini, pentru preturi simbolice si demolarea mediului natural al tarii unde au impus masuri de austeritate. Banii economisiti din reducerea beneficiilor sociale si vinzarea unuri bunuri nationale catre straini, vor servii ca plati periodice pentru FMI, deci omul de rind nu va beneficia cu nimic din plata acestor datorii, ci doar cu un certificat de sclav pe viata.

Acesta este modul cum vestul a pradat sistematic Lumea a Treia si tarile in curs de dezvoltare.
Cind aceste masuri sint epuizate, vestul cumpara teren agricol in tarile in curs de dezvoltare si cele din Lumea a Treia si imping politic aceste tari catre a produce numai o cultura agicola, pentru export, restul necesarului trebuind sa fie importat prin acesti vestici, care din comisione isi asigura „free”, fara banii, produsele acestor tari, fara sa miste un deget….
Aceasta politica, face ca tarile in curs de dezvoltare cit si cele din Lumea a Treia sa depinda alimentar de vest si sa importe alimente, fara ca vestul sa produca ceva in domeniul agricol.
Tot acest mecanism se transforma in datorie a acestor tari catre vest…. deci, aecsti amariti, sint munciti [ina la exterminare, produc ieftin si ramin si fara mincare.
Lumea a Treia si tarile in curs de dezvoltare sint cu economiile la pamint si total distruse, deci nu mai pot fi o sursa credibila pentr vest, ci doar o masa de manevra de unde acesti perversi trebuie sa incaseze bani prin diverse pirghii economice.
De data aceasta, atentia sacalilor vestici se indreapta care propriile popoare, pe care le supun unei presiuni de neimaginat, pradindu-le in ideea iesiri din criza, care este o utopie. Faptul ca tinerii sint someri in numar enorm in Grecia, Portugalia, Italia, Spania si alte tari, faptul ca femeile se duc sa se prostitueze cu copiii in brate, pentru a putea sa cumpere ceva de mincare, nu sint aspecte care sa deranjeze guvernele tarilor respective, chiar daca acesti guvernanti stiu foarte bine ce se intimpla.
Cu ceva ani in urma, cind o tara suverana se gasea in situatia in care nu isi putea platii datoria, datorita conditiilor financiare precare, creditorii stergeau parte din datorie, considerind ca o parte a riscului trebuie sa si-o asume, dar de citva ani, aceasta regula a fost abandonata.

Noua regula, este ca, oamenii dintr-o anumita tara, chiar o tara ai carei oficiali, din administratie sai politicieni, au acceptat spagile vestice pentru a-si indatora tara la straini, trebuie sa aiba sistemul de pensii, numarul de angajati, serviciile sociale reduse la nivelul sclaviei, dorit de FMI, iar resursele nationale de valoare, cum ar fi: sistemele de apa potabila, tratarea si transportul ei, porturile, chiar si loteriile nationale, terenurile de valoare si altele, vor trebui vindute la straini, care vor avea libertatea de a creste pretul apei, electricitatii, gazelor, terenurilor in folosinta si chiar de a refuza profitul real al guvernului de la loteriile nationale, totul fiind „preparat” dupa pofta si interesele strainilor, iar in final, acest tip de tari, printre care se numara si Romania, din pacate, vor fi fortate sa isi vinda si patrimoniul national catre companiile de Real Estate straine.

Asta este ceea ce ne dorim, pentru a trai mai bine ? Asta este ceea ce ne poate oferii vestul, un vis scurt si un cosmar de linga durata pe masura neintelegerii de catre noi a fenomenului furatului occidentalizat.
Ce s-a intimplat si inca se intimpla in Portugalia, Grecia, Spania si Italia? Foarte simplu. Oamenii din aceste tari sint lipsiti de putere in numele „noii democratii” , guvernate de austeritatea si impusa de organizatiile fiannciare internationale, deoarece guvernele nu ii mai reprezinta pe acesti oameni.
Nu numai ca aceste guverne primesc spagii consistente pentru a acorda avantaje strainilor, dar acesti membri ai guvernelor din aceste tari, sint „spalati pe creier”, spunindu-li-se ca aceste tari trebuie sa faca parte din Uniunea Europeana, altfel vor ramine in urma istoriei….
De multe ori, aceasta retorica vestica, duce la „spalarea pe creier” a unei mari parti a populatiei unei tari, dupa care se solicita exercitiu „democratic” de a vota conducatorii, dar parametri si caracteristicile pe care trebuie sa le aiba in vedere liderii acestor tari, in viziunea unei mari parti a poporului, sint cu totul altele decit cele necesare.
Combinatia dintre propaganda, putere financiara, lipsa de cunostiinte si spagi, reprezinta un mecanism care nu mai poate da nici o speranta popoarelor UE subjugate.
Acelasi lucru este valabil si adevarat si in SUA, Australia, Canada si Marea Britanie.
In SUA, zeci de milioane de oameni, accepta varianta ca economiile depuse de ei la banca sa nu fie purtatoare de dobinda si sa piarda bani in fata unor infractori financiari din banci, dupa o propaganda bine gindita a acestor sacali, prin care au adus in fata poporului terorismul, spalarea banilor in droguri, cumpararea de arme si asa mai departe, in ideea de a nu oferii nici o dobinda depunatorilor in banci, dar aceste fenomene nocive se amplifica pe zi ce trece, exponential .
Acest lucru se intimpla de peste sapte ani. In loc sa protesteze in strada, americanii au acceptat fara sa discute, aceasta propaganda, prin care li se spune ca existenta lor depinde de succesul unui grup de mega banci, care sint prea mari ca sa poata cadea, „too big to fail”. Zeci de milioane de americani sint convinsi ca este spre binele lor sa li se dea o dobinda infima si nesemnificativa la depunerile din banci, decit sa lase bancile si bancherii corupti sa cada…
Acesta este terorismul adevarat, economic, practicat de guvernele si institutiile financiare occidentale, in relatia cu proprii cetateni….., cu absolut toti cetatenii tarii.
Pentru a masca acest tip de terorism adevarat, guvernele, Media, bancile si institutiile financiare capitaliste ale morti, pastreaza popoare intregi in confuzia permanentei fricii careia ele trebuie sa ii faca fata, spunindu-li-se ca exista teroristi in spatele fiecarui copac, fiecarui pasaport, sub fiecare pat si ca vor fi omoriti daca guvernele nu iau decizii de acest gen…. Pina in prezent, „sistemul” lucreaza perfect si aceasta gasca de infractori internationali se pot felicita intre ei pentru rezultatele obtinute in punerea in sclavie a popoarelor lor si altor popoare, acesti sacalii detinind in miinile lor bogatii incredibile si un control draconic al populatiei, care inca mai crede in democratia vestica.
Acesti sacali si criminali internationali, care pun in scena cele mai sumbre scenarii financiare ale terorii, au venit acum cu alte gogorite si un tavalug al propagandei, legat de acorduri internationale, zonale, de „free trade”, de genul celui Trans Pacific si Trans Atlantic, pe care le numesc parteneriate, cuvint care de fapt nu exista pentru ei. Acesti magari, infecteaza mase largi de populatii, cum ca aceste „free trade deals” sint benefice pentru toti, pentru fiecare membru al tarilor care intra in aceste acorduri.
In realitate, ei ascund cu dibacie si sub forma unui secret, aspecte esentiale si defavorabile in totalitate popoarelor, prin aceste acorduri, oferind mediului privat de afaceri, constituit din marile corporatii multinationale, un control total al economiilor unui grup de state vulnerabile, anulindu-le suveranitatea si legile statelor respective.
Este evident ca sub forma acestui tip de acord, de exemplu Trans Atlantic, sistemul de sanatate din Marea Britanie ar putea rula sub un cadru dictat de tribunale de afaceri internationale, private, sub anumite reguli ale „parteneriatului”, si de aici, o „grija” cit mai mare fata de pacienti, prin prisma profitului, multi dintre pacienti murind cu zile… Dar ce conteaza acest aspect pentru sistemul capitalist?!?
Guvernul supercorupt al Marii Britanii si sluga americanilor, Primul Ministru David Cameron, au blocat pe toate caile, accesul la documentele legale care arata impactul devastator al acestui Trans Pacific Partnership, pentru sistemul britanic de sanatate, ca sa va dau numai un exemplu.
Deci, mediul capitalist duce zona intereselor personale, ale populatiei, in directia intereselor private, in vederea obtinerii de profit din ce in ce mai mare,rezultat dintr-un cistig al populatiei din ce in ce mai mic, pe o structura de comsum total controlata.
In Marea Britanie, serviciile postale au fost vindute la un pret cu mult sub ceea ce trebuia sa fie, catre legaturile private ale clasei politice.
In SUA, Republicanii si Democratii, nu mai sint dusmani, cind vine vorba de privatozarea sistemului de sanatate si sistemului de securitate sociala, pentru ca si unii si altii au de cistigat si nu putin. La fel, ei au privatizat sistemul de penitenciare, parte din sistemul militar si multe altele.
Liderii americani pling pe umarul contribuabililor, spunindu-le ca trebuie sa suporte cheltuieli militare din ce in ce mai mari,  dar nu le spune ca toate acestea sint datorita privatizarii partiale a acestui departament al economiei. Privatizarea puscariilor, in SUA, a rezultat intr-un numar imens de cetateni fara nici o vina, care sint incarcerati in aceste puscarii, transformate in fabrici ale groazei, care produc pentru companii ca Apple, Microsoft si multe altele, de top, muncitorii puscariasi fiind platiti cu 69 de centi pe ora in regim de exploatare maxima, un pret care sfideaza chiar costurile chinezesti cu forta de munca. Dar nimeni nu intreaba, de ce nu sintem beneficiarii acestor produse realizate de puscariasi, la preturi mult mai ieftine, pentru ca in aceste inchisori se produc haine, incaltaminte, parti din computere si multe altele…. Dar ni se arunca in fata o inflatie si uite ca trebuie sa platim mai mult…..
Acesta este capitalismul in acest moment: guvern corupt, politicieni corupti, judecatori corupti, avocati corupti, politie corupta si totul pentru a maximiza profitul capitalistilor. Economisti care promoveaza absurd „free market”, glorifica inchisorile private de munca in interesul marilor corporatii multinationale, aratind eficienta lor fara nici o rusine, o eficienta care exista intradevar, dar pentru stapinii de sclavi din capitalismul actual.
Aveti mai jos, un raport prin care David Cameron, sluga supusa a Americii si Prim Ministrul Britanic, refuza sa recunoasca informatiile legate de efectele devastatoare ale acordului Trans Atlantic in ceea ce priveste departamentul sanatatii din Marea Britanie(NHS).
Chiar si The Guardian, ziar britanic care se prostitueaza de cele mai multe ori, pentru a fi pe placul stapinilor, arata aceste aspecte…
In intreaga Europa, guvernele corupte in intregime de americani, au distras atentia oamenilor de la privatizatrile si vinzarie de bunuri nationale, deturnind atentia catre criza refugiatilor, a carei prezenta in Europa, este consecinta guvernelor europene care reprezinta interesele Washingtonului in zona si nicidecum interesele oamenilor din tarile europene…..
Se pare ca omul de rind vestic, este departe de a intelege masinatiile complexe ale guvernelor vest europene si chiar american…

Va putea rezista un asemenea sistem al praduielilor, inselatoriilor si falsului? Cu siguranta nu, dar evolutia viitoare a anumitor tari, va depinde de momentul cind se vor debarasa de acest cancer capitalist… Romania, inca doarme, dar sper sa se trezeasca la timp si mai ales inaintea altora…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!