miercuri, 24 iulie 2013

Gherțoiul securist, un penal în frunte






Senatorul PSD Valer Marian
Gherțoiul securist, un penal în fruntea celui mai important serviciu secret românesc SIE
GRUPUL PARLAMENTAR PSD

DECLARAŢIE POLITICĂ
Senator: VALER MARIAN
Circumscripţia electorală: SATU MARE
Colegiul electoral: 1
Grupul parlamentar: PSD
Şedinţa Senatului din: 18.06.2013
Titlul declarației : Generalul Predoiu, spionul (și gherțoiul) lui Băsescu
.

La țepe în Piața Victoriei, băieți ! Cu astfel de îndemnuri revoluționare a știgat Traian Băsescu simpatia electoratului la sfârșitul anului 2004.
Viitorul președinte promitea cu ochii în lacrimi o reformă a la Țepeș, așa cum nu mai văzuseră românii în ultimii 50 de ani. Așa-zisa democratizare a României includea epurarea clanurilor securiste, comuniste și pesediste infiltrate în principalele servicii de informații ale țării. Vechii ofițeri de Securitate aflați încă la hățurile Serviciului de Informații Externe (SIE), ca Silviu Predoiu, Marcel Alexandru, Marin Vâlcea, Vasile Sarcă, Nicolae Vintilescu, Grigore Istrate ș.a., activau împotriva Occidentului încă de pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu. Intrarea în Uniunea Europeană și în NATO presupunea trecerea în rezervă a dinozaurilor comunişti care lucraseră și pentru structurile Tratatului de la Varșovia. Schimbări s-au petrecut la Serviciul Român de Informaţii, unde, după instalarea în funcția de prim-adjunct a generalului Florian Coldea ( un repretent adus în instituție de generalul Dan Gheorghe, fost locțiitor al comandantului USLA înainte de 1989), au fost întinerite conducerile multor secţii judeţene. Din păcate, tinerii promovați s-au dovedit, în cele mai multe cazuri, slab pregătiți, slugarnici și obedienți tătucului de la Cotroceni.
Președintele Băsescu asigură supraviețuirea sistemului
La Serviciul de Informaţii Externe reforma s-a împotmolit pentru că Traian Băsescu și camarila sa făceau parte din sistem, fiind cadre racolate și documentate de sectoarele Centrului de Informații Externe (cum se numea SIE înainte de 1989), în vederea trimiterii “la post”. Ca urmare, Băsescu trebuia să se epureze el însuși înainte de a curăța Externele de securiști. Peste 70% din dosarele DIE/CIE/SIE nu au fost predate CNSAS nici astăzi, din motive lesne de înţeles, ca să nu mai vorbim de dosarele confiscate de armată la Revoluție. Opinia publică ar fi aflat cu stupoare cum demnitari şi politicieni democraţi (ofițeri conspirați) luptau împotriva NATO, spionau ţările Europei Occidentale sau furnizau armament teroriştilor din toate zonele fierbinți ale globului. Fantomele politicii românești post-decembriste au dosare secretizate, pline cu documente semnate de instructorii șefi Ioan Mihai Pacepa, Nicolae Pleșiță sau Nicolae Andruță Ceaușescu. Numai așa au fost promovați în cele mai importante funcții în stat, prin șantaj cu dosare și alte bube în cap.
Există nenumărate dovezi că Traian Băsescu a preluat slugile informative ale guvernării pesediste (2000-2004), folosindu-le împotriva celor care le promovaseră în grad și funcție (vezi Ion Iliescu, Adrian Năstase ș.a.). Imediat ce a preluat puterea, Băsescu a făcut scurte vizite la sediile serviciilor speciale. În ianuarie 2005, președintele uitase deja de țepe și i-a lăudat pe securiștii “Epocii de Aur” pentru profesionalism și „ densitate de creiere”. Printr-un decret din 8 februarie 2005, mulți dintre ei au primit o stea în plus, iar prietenii de spionaj ai președintelui Băsescu ( “la post” la Tokio) au fost imediat răsplătiți cu funcții de conducere în importante direcții din cadrul Serviciului de Informații Externe. Aceste numiri s-au făcut în ciuda faptului că, încă de la începutul mandatului său, Traian Băsescu fusese informat în amănunt despre metehnele informative ale ofițerilor superiori din cadrul serviciului secret extern. În stilu-i caracteristic, președintele a folosit aceste informări pentru a-i șantaja și promova în funcții de conducere pe ofițerii compromiși (fustangii, bețivi, afaceriști sau corupți), aceștia ajungând în cele din urmă marionete în mâinile sale.
Cel mai bun exemplu în acest sens este actualul prim-adjunct al directorului Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, un securist al epocii ceaușiste, metamorfozat în zâna bună a democratiei, împotriva căruia Traian Băsescu a primit de-a lungul timpului nenumărate plângeri și sesizări. Astfel, la data de 10 decembrie 2005, la Președinția României s-a prezentat Marin Cruceru, ofițer de contraspionaj extern, care a activat pe fostul spațiu sovietic (Republica Moldova, Ucraina), de meserie profesor de istorie. Primit în audiență de Traian Băsescu, Cruceru i-a înmânat acestuia dosarul cu cele mai grave abuzuri ale celui care era la vremea aceea directorul Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul SIE – generalul colonel Silviu Predoiu. Președintele a luat la cunoștință și a făcut ce știa mai bine. L-a promovat pe securist în funcția de prim-adjunct al șefului spionajului extern, postură în care se află și astăzi și datorită căreia este șeful de facto al SIE. Secretul lui Predoiu ? Dosarul de cadre al lui Traian Băsescu de pe vremea în care președintele activa la Anvers, scos la lumină din arhivele fostei UM 0195 (fosta unitate de contrainformații externe a DIE) de celălalt adjunct al șefului SIE, generalul Vasile Sarcă (zis DJ Vasile), al doilea nemuritor în ierarhia SIE.
Șef la SIE pe bază de șantaj, cu dosar de corupție la DNA
Presa centrală scria în 2006 referitor la adjuncții directorului SIE că „ avem de-a face cu două personaje pregătite ca agenți anti-NATO în perioada cea mai neagră a dictaturii ceaușiste”. În cazul generalilor Silviu Predoiu și Vasile Sarcă putem vorbi despre ofițeri CIE pregătiți la școala de la Brănești pentru a lupta împotriva Occidentului. Până la parvenirea lui Predoiu în funcții mari, Sarcă plimba dosare, ca adjunct al şefului Direcţiei Secretariat, în cadrul căreia funcţiona Arhiva SIE, locul în care se aflau, şi încă se mai află, o parte din dosarele secrete ale Securității externe, încă de la înfiinţarea acesteia. O sursă nepreţuită de informaţii şi de putere pentru Predoiu ! În anul 2003, arhiva a trecut la Direcţia de Protecție Internă, adică la colegul şi amicul Silviu Predoiu, care a pătruns astfel în misterele și biografiile secretizate ale politicienilor. Incluzând aici şi biografia noului locatar de la Cotroceni, care, după cum reieşea dintr-un dosar foarte bine ascuns în arhivă, era noua încarnare a unui ofiţer CIE sub acoperire, aflat cândva la post la Anvers. Astfel, România intra în UE cu agentul Pumnea (numele de cod al generalului Predoiu în Centrala SIE), un spion comunist, șef în cel mai important serviciu extern de informații al țării, posesor al dosarului penal nr. 11/P/2006, referitor la fapte de corupție. Cazul a fost instrumentat inițial la Parchetul Militar de generalul-magistrat Dan Voinea, apoi a fost înaintat la DNA, unde i s-a pierdut urma.
Cine este securistul din fruntea Serviciului de Informații Externe ?
Conform Anuarului Diplomatic și Consular al României editat de MAE, ediția 1993-1994, generalul de brigadă Silviu Predoiu s-a născut pe 5 august 1958 la Bucureşti. Surse din cadrul Serviciului de Informații Externe susțin că generalul Predoiu minte, încercând să-și ascundă originea rromă. Silviu Predoiu nu dorea să se știe că e născut în comuna Izvoarele din județul Giurgiu, dintr-un tată fost ofițer de securitate, pe nume Niculaie, și o mamă de origine rromă, pe nume Domnica. Mai mult, jurnaliștii au descoperit că Niculaie Predoiu, fost șef al Serviciului de Contrainformații al Inspectoratului General al Miliției și apoi șeful Inspectoratului Județean de Miliție și Securitate Giurgiu înainte de 1989, era poreclit „Țiganul” sau „Laleaua neagră” și s-a remarcat drept un activist înrăit și un om fără scrupule, incult, grobian și necioplit, care a distrus multe cariere fără nicio remușcare. Predoiu senior a fost bun prieten cu colonelul Constantin Fulga, șeful Serviciului de Pază şi Ordine al Miliției Brașov, nimeni altul decât tatăl fostului director al SIE Gheorghe Fulga, în perioada 2001-2006. Avansat în urmă cu câţiva ani, la intervenţia fiului său, general în rezervă, Fulga senior are studii militare la Moscova. Cu ajutorul său au intrat pe sub pielea președintelui Ion Iliescu juniorii Fulga şi Predoiu. În anul 1986, securistul Niculaie Predoiu ar fi fost îndepărtat din funcția de șef CI pe Miliție de către șeful Inspectoratului General al Miliției, generalul de contrainformații militare Constantin Nuță, pentru legături suspecte cu Fulga senior, fiind lucrat, ca mulți alții cu studii la Moscova, în operațiunea “Barajul” a UM 0110 (formațiunea anti-KGB). De asemenea, a fost cercetat într-un dosar penal, pentru protecția vameșilor de la Giurgiu care făceau contrabandă cu aparatură electronică, dar a avut noroc că a venit Revoluția și a scăpat. Același Anuar Diplomatic şi Consular al României consemnează faptul că actualul prim-adjunct al SIE Silviu Predoiu a absolvit Facultatea de Geologie-Geografie Bucureşti și a lucrat în perioada 1984-1985 în ICE Geomin. La facultate a intrat cu ajutorul tatălui şi s-a remarcat drept un student mediocru, absolvind studiile universitare printre ultimii din promoţie şi fiind repartizat la Petroşani. Potrivit anuarului, În perioada 1985 – 1993, Silviu Predoiu şi-ar fi desfăşurat activitatea în Regia Autonomă Metale Rare Bucureşti, o întreprindere a Ministerului de Interne, folosită ca parcare pentru securiştii cu bube în cap sau deconspiraţi din diverse motive. La Metale Rare a fost instruit de căpitanul Nicolae Neferoiu şi a stat în fapt numai până în 1987, când datorită relaţiilor tatălui său cu generalul Ioan Moţ, a fost încadrat în DIE, la Unitatea de Contrainformaţii Externe (UM 0195), la care şef era Moţ.Tot atunci a urmat cursuri de doi ani la Școala de Securitate de la Brăneşti şi a devenit ofiţer. La această şcoală s-a remarcat drept un pilos şi un îngâmfat, fiind detestat şi ocolit de toţi colegii săi de curs, fiindcă era un lăudăros notoriu, îndeosebi cu cunoştinţele şi relaţiile sale. Înfiinţată şi echipată de adjunctul DIE Ion Mihai Pacepa ca o alternativă la şcolile similare de perfecţionare a ofiţerilor de informaţii de la Moscova, instituţia pregătea tinerii pentru spionaj împotriva structurilor euroatlantice. Predoiu a lucrat ca ofiţer CIE acoperit în Comerţ Exterior şi a fost retras în Centrala SIE în anul 1990, unde timp de trei ani a activat ca ofițer de contraspionaj. După Revoluţie a fost la un pas să fie linşat de către colegii săi din UM 0195 pentru comportamentul său sfidător. Fiind tânăr a fost menţinut în structură încercându-se instruirea lui pentru că era o catastrofă, iar pentru a fi protejat a fost trimis la post în Africa, respective în Nigeria.
Străpuns pentru cucerirea soţiei portarului de la ambasadă
În anul 1993, spionul Predoiu a fost numit secretar III la Ambasada României din Lagos, după ce ar fi urmat un curs postuniversitar de jurnalism. Alături de Predoiu, în Nigeria activau ofiţeri vechi sub acoperire, printre care şi Bogdan Dumitrescu, ultima rămăşiţă a “Filierei Nigeriene” de trafic cu armament, arestat şi judecat în 2006 pentru spionaj militar în favoarea Moscovei. Dacă pe site-ul SIE, în dreptul generalului Predoiu figurează “misiune externă” între anii ’93-‘97, Ministerul Afacerilor Externe l-a deconspirat pe diplomat mai întâi în anuarul diplomatic din 1994, apoi printr-un comunicat al biroului de presă. Conform MAE (adresa nr. A1/L544/3din 18 ianuarie 2007), Silviu Predoiu „s-a aflat în misiune permanentă la Ambasada României la Lagos (Nigeria), în perioada 18.10.1993- 22.11.1997. Pe durata misiunii s-a ocupat de presă și relații consulare”. Colegii de spionaj afirmă că, după un scandal monstru cu portarul ambasadei, subofițer SIE, cauzat de faptul că s-a dat la nevasta acestuia, Silviu Predoiu a fost înjunghiat. Cazul a devenit subiect de predare pentru cursanții de la Brănești, când erau instruițI cum să se comporte la post, generalul Grigoraș, șeful Direcției Protecție în acea perioadă, prezentând ani buni acest caz ca un exemplu negativ. Silviu Predoiu a recunoscut fără să vrea, de față cu fostul său coleg, generalul (r) Marcel Alexandru, că a fost înjunghiat în perioada în care a fost la post, considerând episodul o faptă de vitejie.
Implicat în afaceri cu petrol și armament
În ciuda evidenţelor, generalul Predoiu a negat totul, până şi faptul că a fost la post în Nigeria, o zonă gri pe harta contrabandei cu armament şi produse petroliere de pe care românii au fost scoşi în 2006, în mod brutal, în urma afacerii “Bogdan Dumitrescu”. Din nefericire, pentru acesta, jurnaliştii l-au dovedit pe Silviu Predoiu cu “radiograma nr.888 din 18.11.1996 lagos”, decriptată şi semnată “silviu predoiu, secretar iii”. Presa centrală a relatat că Silviu Predoiu și Bogdan Dumitrescu erau amestecați în afaceri dubioase cu petrol împreună cu oficiali nigerieni și cu mai mulți afaceriști ai vechii Securități. Dextron, Petroconsult, Cromconsorțiu sunt numai câteva dintre brațele caracatiței prahovene întinse de Securitate în Nigeria. Mai trebuie adăugat și faptul că Nigeria este alături de alte țări ca Mauritania, Tunisia, Maroc, unul dintre end-userii falși folosiți în afacerile cu armament ale Securității și ale urmașilor săi. Cu alte cuvinte, serviciile secrete române vindeau armament în zone de conflict, aflate sub embargou, și prin intermediul Nigeriei. Afacerile se derulau la adăpostul relației cu National Petroleum Corporation, un fel de Petrom al Nigeriei. Actualul ajunct al SIE ar fi intervenit de asemenea ca Emeka Offor, unul dintre cei mai influenți politicieni nigerieni, posesor al unei imense averi, să ajungă consul onorific al României la Lagos. Cariera de diplomat a lui Predoiu a luat sfârșit în anul 1997, când a fost chemat în ţară de la post.
Ascensiune fulminantă în SIE
La sosirea în ţară, “diplomatul” CIE/SIE a avut o ascensiune fulminantă în centrală, fiind numit în 1997 şef de birou în Serviciul Asia din cadrul Direcţiei C, unde l-a avut şef pe colonelul Constantin Vatamanu, un vechi ofiţer CI-ist, fost ofiţer de miliţie la Iaşi, ca şi tatăl lui Predoiu. Colonelul Vatamanu l-a sprijinit şi l-a sprijinit foarte mult pe Predoiu junior, ajutându-l să fie promovat locţiitor de-al său şi apoi şef de serviciu, după ce el a plecat la post în Japonia, ca şi consul. Predoiu a ajuns astfel să coordoneze o vreme ofițerii care acționau pe spațiul țărilor ex-sovietice În anul 1999 Silviu Predoiu era locotenent-colonel și a ajuns fulgerător, datorită intervenţiei soţiei sale Cătălina la preşedintele Emil Constantinescu, căruia îi fusese student la Facultatea de Geologie, director la Direcţia de Crimă Organizată, având funcţie de general. Între 2002 şi 2003, după ce director la SIE a ajuns profesorul de socialism ştiinţific Gheorghe Fulga, Silviu Predoiu a fost promovat şef al Direcției Antiterorism din SIE. După ce generalul Adrian Isac a plecat de la șefia Direcției de Protecție Internă, în 2003, în locul său a fost promovat Predoiu. În 2004, acesta a fost avansat general şi şef al Direcţiei Generale de Securitate Internă din SIE. Preşedintele Băsescu, cel care promitea pesediştilor “ţepe în Piaţa Victoriei”, l-a numit oarecum inexplicabil pe general, în noiembrie 2005, prim-adjunct al directorului SIE, practic şeful spionilor externi. În materie de avansări, Predoiu a bătut toate recordurile, fiind avansat de patru ori începând din anul 2004, când a fost făcut general de brigadă, astăzi având gradul cel mai înalt, de general cu patru stele. Ultimele trei avansări le-a obținut din partea președintelui Traian Băsescu, în 2006, 2008 și 2011.
Nevasta la Resurse Umane, amanta psiholog. La SIE
Ca orice securist care se respectă, Silviu Predoiu și-a angajat nevasta, Cătălina, în 2001, în Compartimentul Sinteză din cadrul SIE. Consoarta a fost promovată în 2005 la conducerea Serviciului Analiză, apoi a devenit şefa unuia dintre serviciile Direcţiei Resurse Umane, care se ocupa cu angajările şi cu promovările ofiţerilor externiști. Practic, în acel moment, familia “Pumnea “tăia şi spânzura în SIE. În noiembrie 2006, după dezvăluirile apărute în presa centrală, Cătălina Predoiu a fost schimbată fără prea mult tam-tam din Direcţia de Resurse Umane a SIE. În vremea aceea, fratele generalului Silviu Predoiu era şef de serviciu în SRI. Adresa declarată a familiei Predoiu este str. Frunte Lată, nr.4, bloc P5, etaj 2, ap. 8, sector 5, Bucureşti, dar şi-au construit, din umilele salarii de bugetari, o vilă cochetă în Băneasa, în spatele postului de televiziune Antena 1, în dreptul sediului Grivco, zonă în care au devenit cunoscuţi pentru scandaluri alimentate bahic. O piesă de bază în anturajul lui Silviu Predoiu este una din amantele generalului, psihologul Bianca Șerb de la SIE. Figură ștearsă, cu ochelari rotunzi și groși ca fundul sifonului, psihologul Bianca are un aer stahanovist, provocând necunoscătorilor în domeniu fiori mai ceva ca Ana Pauker. Protejată de șeful de facto al SIE şi avansată până la gradul de colonel, a fost promovată fulgerător, primind chiar două grade într-un an. În martie 2005, în urma dezvăluirilor jurnalistului Ovidiu Eduard Ohanesian, simțindu-se vulnerabil, Silviu Predoiu era însoțit pas cu pas de domnișoara psiholog. Ofițerii din sistem, care au avut de a face cu cei doi, spun că aceștia au creat în instituție o atmosferă deosebit de încordată. Fostul colonel SIE Ionel Dragomir a fost unul dintre cei care au avut curajul să dea în judecată instituția de unde fusese dat afară abuziv. În acel moment, Bianca Șerb a dispărut din peisaj, iar când a fost citată ca martor, SIE a răspuns instanței de judecată că nu are o angajată cu acest nume. Probabil au trimis-o sub acoperire la post, undeva în străinătate. În cadrul SIE se mai știe că generalul Predoiu a avut relații amoroase cu o doctoriţă de la Policlinica SIE șI cu o domnișoară Carmen de la Serviciul Cooperare din SIE.
Incultură crasă şi ură viscerală faţă de tinerii educaţi
Mulți ofițeri au fost siliți să renunțe la carieră din cauza familiei Predoiu. Presa centrală a scris că generalul Predoiu a fost botezat în SIE cu apelativul de “ Pleșiță II”, din cauza inculturii sale. Tinerii din SIE se plângeau că Silviu Predoiu, ajutat de flebețea sa, psihologul-colonel Bianca Șerb, se poartă ca un stăpân de sclavi pe plantație. Încadrările se făceau pe ochi frumoși, iar destituirile erau arbitrare. Surse din cadrul SIE afirmă că, sub directoratul lui Gheorghe Fulga, Predoiu s-a ocupat cu identificarea și îndepărtarea ofițerilor care nu acceptau compromisuri. La vremea aceea, accesul în instituție nu se putea face decât pe bază de șpagă și la recomandare politică. Apartenența la o familie de vechi securiști reprezenta un avantaj în cariera viitorilor ofițeri externiști. Trimiterea la post înseamna un lung șir de “ cotizații “, până la șeful de direcție și la secretarul de stat din MAE. Lunar, o parte din salariul primit de ofițer la post mergea către boierii SIE. Datorită gradului înalt de politizare și corupție, mulți tineri cu pregătire superioară, cu masterate și doctorate, au părăsit SIE. Ei l-au descris pe Silviu Predoiu ca fiind “ un agramat, ce întruchipează tipul lipsit de orice scrupule, bețiv și afemeiat notoriu, care a declanșat numeroase scandaluri amoroase în SIE ”. Prin înscenări, abuz de putere și manipulare, Predoiu a distrus cariera multor ofițeri de perspectivă și în epoca Băsescu. În S.I.E., testul psihologic este hotărâtor pentru trimiterea în misiune externă. Cu ajutorul apropiaților și mai ales a apropiatelor sale din conducerea instituției, multi ofițeri S.I.E. au fost declarați de Silviu Predoiu labili psihic, și, în consecință, nu au mai fost trimiși la post. Fiind un tip mediocru, Predoiu are o ura viscerală față de tinerii instruiți și educați.
Prins cu minciuna în conferința de pre
Jurnalistul Eduard Ovidiu Ohanesian spune că l-a cunoscut pe generalul Silviu Predoiu în luna martie 2005, cu puțin timp înainte de a fi victima unei operațiuni complexe, pusă la cale de serviciile secrete române, mediatizată ca “Răpirea din Irak”. În urma unor articole dure despre abuzurile comise de unii ofițeri de rang înalt din cadrul SIE, publicate în cotidianul România liberă, Silviu Predoiu, proaspăt numit prim-adjunct al directorului SIE, a hotărât organizarea primei conferințe informale cu jurnaliștii. Se părea că instituția, urmașă directă a Securității ceaușiste, voia să dea semne de deschidere către opinia publică. Din partea SIE, printre altii, mai participau la așa-zisa conferință, generalul Marcel Alexandru – secretar de stat, generalul Nicolaie Goia – șef de direcție, fostul purtător de cuvânt al SIE Vică Țăranu, șeful Biroului de relații cu presa, Nicolae Vintilescu şi alți ofițeri nominalizați de Ohanesian în articolele sale. Într-o pauză, Predoiu, asistat din umbră de psihologul Bianca Șerb, a afirmat în mijlocul ziariștilor că nu a fost niciodată în Nigeria și că nu a avut vreo legătură cu rușii. Cu alte cuvinte, a dat de înțeles că jurnalistul Ohanesian mințea în articolele sale. Din păcate pentru generalul-dandana, la scurt timp după conferință, l-a dat în vileag o radiogramă publicată în presă (radiograma nr. 888 din data de 18.11.1996, ora 19.00), trimisă din Ambasada României de la Lagos, semnată, cum altfel, Silviu Predoiu, secretar III MAE. A urmat răspunsul Ministerului Afacerilor Externe, care dovedea că Predoiu era ofițer SIE sub acoperire de diplomat în Nigeria, exact în perioada la care făcuse referire Ohanesian. După numai un an, fostul său coleg de apartament și de afaceri murdare în Lagos (pe când repezentanța României în Nigeria nu deținea un sediu propriu), ofițerul SIE Bogdan Dumitrescu, este arestat, judecat și condamnat de o instanță nigeriană pentru transmitere de secrete militare către diplomați ruși.
Abuz grav în cazul colonelului Dragomir
Cazul colonelului Ionel Dragomir a făcut subiectul celei de-a doua conferințe informale organizate de generalul Predoiu la SIE. Remarcat drept un ofiţer profesionist în SIE, colonelul Dragomir a fost dat afară în mod abuziv, fără drept de pensie de către generalul Predoiu la comanda expresă a preşedintelui Traian Băsescu, care l-a numit “colonelul Dumitrescu” şi l-a acuzat că i-ar fi furnizat informaţii jurnalistului Ovidiu Eduard Ohanesian. De această dată au fost invitați doar ziariști convenabili, care înghițeau pe nerăsuflate intoxicările de presă răsuflate de Predoiu. Speriat de procesele intentate de colonelul Dragomir şi de dezvăluirile pe care acesta le putea face referitor la corupția din SIE, Silviu Predoiu a încercat să-i fabrice fostului colonel o biografie falsă. Fără succes, dar nu s-a lăsat. Ascunzându-se sub semnătura “Biroul Director”, în data de 13 aprilie 2007, Silviu Predoiu a postat pe site-ul SIE un comunicat care îl infiera proletar pe „dușmanul poporului”, jurnalistul Ovidiu Eduard Ohanesian, urmat de un denunț penal la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. O dovadă clară de poliție politică, inspirată de declarațiile tătucului său de la Cotroceni, Traian Băsescu. Între timp, denunțul penal a fost pierdut fără urmă, pe drum spre Parchetul General.
Exerciţiu de poliţie politică în cazul Năstase
Imediat după venirea la putere a preşedintelui Traian Băsescu, generalul Predoiu a început să caute dovezi şi documente incriminatoare la adresa fostului premier PSD Adrian Năstase. Astfel, l-a determinat pe colonelul Ioan Păun (Pilu), fost consul în China, cunoscut ca apropiat al familiei Năstase, să spună tot ce ştie. Totodată, l-a instruit personal pe directorul Octavian Creţu de la SC Ape Minerale Borsec cum să folosească tehnica operativă în discuţiile cu Adrian Năstase, dându-i ordin să coopereze cu DNA. Creţu avea o legătură mai veche cu SIE, de dinainte de 1989, despre care pot spune mai multe generalul Constantin Rotaru, fost director adjunct al SIE, şi colonelul Emil Ivan, fost şef de Direcţie în SIE, care după ieşirea la pensie au fost angajaţi amândoi la SC Ape Minerale Borsec. Inclusiv colonelul Ioan Păun a fost angajat de către Creţu la o fabrică de-a sa din Sebeş. În concluzie, generalul Predoiu a fost cel care a furnizat cele mai multe documente referitoare la ex-premierul Năstase. Condiţia pentru a-l salva pe colonelul Păun de închisoare a fost să-i organizeze o vizită în China preşedintelui Băsescu şi a soţiei sale la acelaşi nivel cum a organizat vizita ex-premierului Năstase şi a soţiei acestuia.
Protejarea lui Băsescu, Udrea şi Stolojan
În anul 2006, în cadrul SIE a fost înfiinţată o direcţie care se ocupa cu munca informativă în domeniul energiei, condusă de un ofiţer cu numele de cod “Chiliman”. Rezultatele au început să apară foarte repede, această direcţie dovedindu-şi utilitatea. În urma cazului Alro, în care au fost implicate mai multe persoane din conducerea ţării, respectiv preşedintele Traian Băsescu şi consilierii prezidenţiali Elena Udrea şi Theodor Stolojan, s-a ajuns la concluzia că unele informaţii esenţiale au parvenit procurorilor DIICOT de la această nouă direcţie. La ordinul lui Băsescu, generalul Predoiu a declanşat o anchetă pentru a stabili cine este implicat. Întrucât nu a reuşit să stabilească cine a sprijinit DIICOT, împreună cu preşedintele Băsescu au decis desfiinţarea acestei structuri, marea majoritate a ofiţerilor fiind trecuţi în rezervă.
Ambasadori compromişi, protejaţi de Predoiu
Fosta ambasadoare a României în Australia, Manuela Vulpe, devenită celebră după ce a exersat diplomaţia în jacuzzi cu fostul ministru de Externe, Theodor Baconschi, a fost în legătura generalului Predoiu, care a instriut-o şi-a implicat-o într-o relaţie scandaloasă cu un diplomat iranian care trebuia compromis. De fapt, Predoiu a făcut aceste jocuri la comandă şi în interes american. Din această cauză, Manuela Vulpe nu a fost exclusă din diplomaţie şi a ajuns ambasador în Mexic în urma scandalului sexual cu ecumenicul Baconschi. Ambasadorul Sofineti din India a fost semnalat că ar avea activităţi de spălare de bani cu un finanţator al reţelelor teroriste, în urma cărora diplomatul nostru şi-a rotunjit bine veniturile. Pentru că ambasadorul Sofineti era în legătura generalului Predoiu şi furniza informaţii SIE, nu s-a luat nicio măsură împotriva acestuia şi a rămas ambasador pentru ca să reprezinte interesele SIE, nu ale României.

Responsabilitatea lui Predoiu în cazul diplomatului Grecu
Acţiunea diplomatului Gabriel Grecu din Federaţia Rusă, ofiţer acoperit al SIE, care a fost prins şi reţinut de FSB când ridica un material informativ de la o căsuţă poştală din Moscova, a fost aprobată şi coordonată nemijlocit de către generalul Predoiu. Operaţiunea a fost atât de prost planificată, iar verificările au fost atât de superficiale încât ruşilor li s-a părut incredibil de uşor să prinzi în flagrant un ofiţer SIE şi să-l reţii câteva ore, timp în care nu se ştie ce s-a întâmplat cu Grecu, fiind posibil să-l fi fost sedat şi interogat ori chiar recrutat. Pentru că operaţiunea a fost aprobată şi coordonată de Predoiu, nu s-a luat nicio măsură şi nu s-a făcut nicio analiză de caz. De fapt, ruşii au monitorizat legătura SIE cu aşazise surse de informaţii de ani buni, iar în tot acest timp au intoxicat serviciul roman de spionaj. Acest lucru naşte mari semen de întrebare asupra profesionalismului sau, mai grav, asupra loialităţii generalului Predoiu.
În SIE se mai comentează de mult timp modul defectuos în care generalul Predoiu a gestionat milioane de euro destinaţi finanţării înfiinţării unui post de televiziune în Republica Moldova, suspectându-se sustragerea a sute de mii de euro de către Predoiu&Co.
Referitor la răpirea jurnaliştilor români din Irak, generalul Predoiu a fost cel care l-a influenţat şi l-a determinat pe preşedintele Băsescu să accepte scenariul american al răpirii, care ulterior s-a transformat într-o răpire adevărată. Cu acest prilej, Predoiu a devoalat americanilor o mare parte a potenţialului informativ pe care îl avea SIE în lumea arabă din vremea lui Ceauşescu. Logic, acest potenţial a fost preluat de către americani.

Jocurile băsiste ale generalului Predoiu
Generalul Predoiu cunoaşte foarte bine şi potenţialul informativ al fostei Brigăzi U (Umbre), devenită Direcţia H în vremea directorului Cătălin Harnagea. O parte dintre foştii ofiţeri deplin acoperiţi, racolaţi şi instruiţi de generalul Cornel Biriş bântuie prin Parlament , Guvern, Preşedinţie, justiţie şi diplomaţie, multe decizii contestate care se iau în aceste instituţii fiind rodul ordinelor primite de la SIE, de fapt de la generalul Predoiu, care la rândul său le-a primit de la preşedintele Băsescu. Alegerile prezidenţiale din 2009 au oferit din nou generalului Predoiu prilejul de a-şi oferi serviciile preşedintelui Băsescu. Predoiu a coordonat toţi ofiţerii SIE implicaţi în măsluirea voturilor în favoarea lui Băsescu, cooperând foarte bine cu ambasadorul Baconschi de la Paris. Tot generalul Predoiu a coordonat operaţiune ofiţerilor deplin acoperiţi ai SIE care au compromis guvernarea USL în străinătate după referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din iulie 2012.
Strict urgent: Debarcarea generalului Predoiu
Opinia public şi clasa politică trebuie să înţeleagă că toată activitatea informativă operativă a SIE este cunoscută numai de către generalul Predoiu, nu de către directorul civil, actualmente Teodor Meleşcanu, care este de fapt o marionetă şi nu are acces deplin la surse şi operaţiuni. După mai bine de două decenii de la Revoluția anticomunistă și după accederea României în structurile euroatlantice, ar fi cazul ca dinozaurul comunist din fruntea SIE, generalul Silviu Predoiu, să fie debarcat împreună cu toate fantomele Securității din lumea politică, justiție, presă, afaceri și diplomație. Dosarele Securității, secretizate abuziv în arhivele SIE trebuie prezentate opiniei publice fără nicio rezervă pentru ca electoratul să se prezinte la vot în cunoștință de cauză. Conducerile serviciilor secrete, mai ales cea a Serviciului de Informații Externe, trebuie depolitizate, ofițerii acestor structuri urmând să-și facă datoria față de țară și față de cetățeni, nu împotriva acestora. Retragerea ofițerilor acoperiți din politică, justiție, afaceri, presă, este o necesitate. Altfel, vom trăi în continuare la cheremul acelorași personaje, cu Institutul de Economie Mondială în CV și în suflet, educate la marea școală a generalilor Nicolae Pleșiță și Ioan Mihai Pacepa, într-o Românie tot mai orwelliană.
Senator
Valer Marian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!