marți, 19 iunie 2012


Sociolog norvegian: „SASE COMPANII EVREIESTI CONTROLEAZA 96 % DIN MASS-MEDIA”. A facut de asemenea referire la “Protocoalele inteleptilor Sionului”. Centrul Simon Wiesenthal a reactionat dur si promt …


Centrul Simon Wiesenthal (asemeni Institutului “Elie Wiesel”), o organizatie sionista si “vanatoare de nazisti”, a denuntat “iesirile antisemite” ale unui reputat intelectual norvegian, care a afirmat printre altele ca presa ar fi controloata de evrei, facand deasemenea si o legatura intre atentatele teroriste de anul trecut ale masonului Anders Breivik si serviciile secrete israeliene. Profesorul universitar Johan Galtung, un cunoscut sociolog si fondator al Institutului de Cercetare a Pacii din Oslo, a facut afirmatiile controversate intr-un articol publicat in revista Humanist. “Sase companii evreiesti controleaza 96 la suta din media”, a scris Galtung. Acesta si-a detaliat afirmatia cu nume de jurnalisti, patroni de edituri, posturi de televiziuni si studiouri cinematografice.

Referindu-se la magnatul Rupert Murdoch, australianul care deține imperiul News Corporation, al doilea mare conglomerat media din lume, profesorul norvegian a declarat ca “el nu este evreu, dar multi subalterni de-ai lui sunt”. “Multi dintre ei sunt sutinatori fanatici ai Israelului”, a continuat acesta, adaugand ca “in plus 70 la suta dintre profesorii de la cele mai importante 20 de universitati americane sunt deasemenea evrei”.

Galtung nu s-a oprit aici si a continuat sustinand ca sentimentul antisemit care a dus la formarea lagarelor de concentrare din perioada celui de al Treilea Reich ar fi avut la baza pozitiile cheie detinute de evrei in societatea germana a acelor vremuri, umilita dupa infrangerea din Primul Razboi Mondial. Profesorul a tinut insa sa precizeze ca acest lucru “nu poate justifica in nici un fel atrocitatile comise”.

Scandalul a continuat duminica trecuta, dupa un schimb de e-mailuri intre intelectualul norvegian si publicatia israeliana Haaretz. Galtung a sustinut ca devreme ce in momentul de fata nu se stie daca in spatele atacurilor savarsite de Breivik s-ar afla vreun grup de interese, “orice ipoteza ramane deschisa si legitima”. Desi considera “foarte putin probabila” implicarea Mossad-ului in atentatele teroriste in urma carora 77 de persoane si-au pierdut viata, acesta a declarat ca “este nedrept sa eliminam total aceasta ipoteza fara nici o dovada care sa demonstreze contrariul”.

“Delirul antisemit al profesorului Galtung il descalifica total”, sustin intr-un comunicat cei de la Centrul Simon Wiesenthal.

“Speram ca cercurile academice din Norvegia, precum si presa impreuna cu restul societatii sa repudieze aceste stereotipuri”, continua reprezentantii organizatiei.

Galtung a mai fost acuzat ca in articolul sau a mai facut referire si la “Protocoalele inteleptilor Sionului”, o lucrare controversata pe care multi o considera un fals, in vreme ce o alta parte a cititorilor o accepta drept o carte unde este descris cu acuratete un complot evreiesc la scara mondiala. Cartea ar fi fost scrisa de politia secreta tarista si publicata pentru prima oara in 1903. Dupa putin timp s-a raspandit in toata lumea, numai in Statele Unite ale Americii Henry Ford sponsorizand publicarea a 500.000 de exemplare in anii ’20 ai secolului trecut. in Romania, cartea a fost tradusa pentru prima oara de fruntasul legionar Ion Mota, cazut la Majadahonda ca voluntar al fortelor nationaliste in Razboiul Civil din Spania.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!