sâmbătă, 27 octombrie 2012

gitenstein LEGIUITORUL


Punct de vedere privind exploatarea gazelor de şist în România:

“În prezent, strategia privind explorările de gaze de sist este să se afle dacă există gaze de sist în România. Nici măcar nu cunoaştem răspunsul la această întrebare. Planurile actuale presupun nu exploatarea de gaze de şist, ci forarea pentru a descoperi dacă resursele există, ceea ce nu presupune riscuri pentru mediu”,

„România trebuie să afle mai întâi dacă dispune de gaze de șist, înainte de a lua măsuri în privința modului de exploatare”

“Este un subiect pe care îl voi discuta cu ministrul Economiei, în portofoliul căruia intră capitolul energie. Doresc să aflu motivaţia moratoriului şi cum intenţionează să procedeze mai departe.”

Punct de vedere privind înlocuitorul ultimului Plagiator din România, doamnă K. Co. Laura cum i se mai spune doamnei Kovesi în sistem american:

“Nu am discutat acest subiect cu noul ministru al Justiţiei. Îl voi discuta. Nu ştiu dacă Daniel Morar va fi numit procuror general. Indiferent cine va fi numit, integritatea şi credibilitatea acelei persoane trebuie să nu poată fi pusă la îndoială. Cred că Daniel Morar este un astfel de om, dar dacă nu va fi el cel numit, persoană numită trebuie să aibă calităţile sale sau chiar mai multe, dacă există o astfel de persoană. Cred că ar fi greu de găsit o persoană mai potrivită, dar trebuie să existe consens că acea persoană este la fel de bună ca Daniel Morar. Mi se pare o sarcină grea, dar va fi la fel de greu pentru oricine este numit, fiindcă va fi comparat imediat cu Laura Kovesi şi cu Daniel Morar”

Cui credeţi că aparţin aceste declaraţii ? Primului Ministru ? Nuuuu! Preşedintelui ? Nuuuuuuuuu! Domnului Antonescu ? Nu ! Nici lui Voiculescu, nici lui Iliescu şi nici unuialt „escu”. Aparţin unui Stein . Gite. Gitenstein . Ce legătură are Gitenstein cu politica internă a României, cu politica economică şi numirea procurorului general al României? Oficial nici una . În mod normal nici una . Într-o ţară normală, nici una .Este România o ţară normală? Se pare că nu. Este Gitenstein un ambasador normal ? Aici trebuie să răspundă cel care l-a trimis. Dar mai întâi trebuie să răspundă cei care conduc destinele României ce au de gând să facă cu un diplomat străin care îşi permite cu neruşinare să arate unei ţări, alta decât a sa, cum să-şi nenorocească cetăţenii sau pe cine să numească în fruntea procurorilor.

Ce face domnul ambasador aici se numeşte trafic de influenţă, amestec în treburile interne ale unei ţări străine, depăşirea atribuţiunilor şi însărcinărilor cu care a fost mandatat. Dacă în urma acestor intervenţii, administraţia americană îl mai ţine în funcţie, înseamnă că este de acord cu ceea ce a făcut şi chiar mai mult, l-a însărcinat să facă acest lucru şi atunci e bine de ştiut cam cu ce misiune sunt trimişi ambasadorii americani prin lume. În Slovenia ambasadorul aceleiaşi ţări care s-a amestecat aici în treburile interne ale României, a încercat să facă la fel acum câteva luni şi cu Slovenia promiţând să discute cu unele partide despre formarea guvernului. Preşedintele Sloveniei, i-a răspuns:
“Guvernele nu sunt formate de către ambasadori din străinătate sau de către alţi reprezentanţi străini . Poporului şi partidelor politice din Slovenia le revine această datorie”


Scurt şi cuprinzător.

Credeţi că se va întâmpla aşa ceva în România ? Eu cred că nu. De ce ? Păi în primul rând pentru că domnul Gitenstein nu face altceva decât să bată aceeaşi şa ca şi domnul preşedinte Băsescu atât pe iapa Morar cât şi pe iapa gazelor de şist. Deci, cum să îl admonesteze domnul Băsescu pe domnul Gitenstein când acesta îi ridică mingea la fileu ? De fapt şi le ridică unul altuia pentru că fiecare contează pe celălalt să îi facă o prezentare favorabilă în faţa administraţiei americane prezente şi viitoare. Dar domnul Ponta, va spune ceva ? Nu! De ce ? Păi pentru că şi el are nevoie de vorbe frumoase la aceeaşi administraţie şi sprijin la alegeri, măcar aşa de încurajare. Şi când ai fost în stare să îl reevaluezi pe Oprea şi să dai mâna cu el trecând peste 4 ani de contre şi trădare, ce mai contează un ambasador care nici măcar nu ţi-a fost membru de partid ?

Şi mai cred eu că nu se va lega nimeni nici ministrul de externe şi nici altcineva din oficialii români, pentru că nu e prima oară când se întâmplă aşa ceva .

În 8 decembrie 2011, acelaşi domn Gitenstein recomanda aşa întâmplător prelungirea mandatului lui Daniel Morar:
 ”Ar fi un lucru foarte bun Nu ştiu dacă se poate, dacă nu, trebuie amendată legea. Nu sunt familiar cu regulile româneşti. Dar, cu cât îl tineţi pe Daniel Morar în funcţie mai mult timp, cu atât mai bine va fi”, spunea domnia sa. Bineînţeles, „cu totul întâmplător” mandatul i-a fost prelungit atât cât se putea.

Iată ce declară domnul ambasador privind legea ANI în iunie 2010:

“Lupta împotriva corupţiei are o importanţă crucială pentru companiile americane, pentru investitorii străini şi pentru întreaga Românie. Conform celui mai recent sondaj pe care l-am văzut, doar 16% dintre români sunt multumiţi de eforturile guvernului în lupta împotriva corupţiei. Legea, în forma sa actuală, limitează puterile ANI mai mult decât solicita decizia Curţii Constituţionale. Poziţia şefului statului vizavi de legea ANI mi s-a părut corectă. Senatorul Frunda mi-a cerut să mă întâlnesc cu el pentru a îmi explica de ce preşedintele se înşeală. Nu a reuşit să mă convingă pe mine, însă i-a convins pe cei mai mulţi dintre senatori. Sunt dezamăgit, mai ales că stabilirea procedurii de urmat a depins de un singur vot (52-51)”

Credeţi că e suficient? Nu nu este. Domnul Gitenstein nu numai că se amestecă şi dă sfaturi, dar ia parte activă la întocmirea legilor din România. Declaraţia dată de domnul Gitenstein privind implicarea sa în legea ANI şi DNA este pur şi simplu uluitoare şi de-a dreptul incriminatoare.

“Cred că aceste instituţii funcţioneaza foarte bine, nu am văzut nimic ingrijorator în ceea ce priveste funcţionarea lor. Am colaborat cu autorităţile române să modificăm legea ANI acum doi ani, pentru a o aduce în graniţele constituţionale. Ambele instituţii trebuie să rămână aşa cum sunt”

Ei bine, dacă asta nu e de ajuns pentru ca acest Ilie Ştie Tot care nu este mecanic dar îşi bagă mâna la motor, să fie luat un pic de urechi şi trimis acasă, să comande în propria bătătură tot ce îi vrea pipota, atunci România, sau mai bine zis conducătorii ei, începând de la preşedinte până la ultimul parlamentar, se pot înscrie la loteria vizelor pentru că interesele lor nu sunt legate de România, ci de ambasadorul Gitenstein. Cine îl pune la punct pe Mark ?

P.S.Materialul de faţă este şi o lecţie pentru doamna Kovesi,vizavi de modul în care trebuie introduse citatele în lucrări. Să fie primit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!