luni, 16 iulie 2012



„ D E U T S C H L A N D   Ü B E R   A L L E S ”

Tare scriitura! În opinia mea, o parte din caracterizare este, din păcate, și corectă. A surprins destul de precis esența, fibra noastră națională, alterată grav în prezent (numai dacă, pe ici, pe colo, situația n-o fi fost întotdeauna la fel). Contextul în care „demascarea” apare pe piață este în mod evident subsecvent poziției germane față de debarcarea domnului Președinte, zis, pare-se, și J.O. Se pare că „operațiunea” cu pricina nu convine teutonilor (și nu numai) din pricini diverse.
În text, se face referire la „servicii” - care presupun că au și elaborat, de fapt, îndemnul atît de dur și anti-românesc de față. Cred că avem de a face cu fini cunoscători ai realităților, „miturilor” naționale, ba chiar și ai jargonului specific. Acum, însă, putem și noi întreba: „Chiar nu aveți servicii?” Adică, nimeni în Europa liberă nu a aflat că Băsescu este cea mai mare belea posibilă pe capul României, un individ pentru care Constituția și legile – de care se agață acum ca înecatul - sînt simple glumițe? Chiar nu se știe în orașul cu nume de varză că porcoaie de bani europeni s-au „volatilizat” în România „doamnei” Udrea & Co. PDL-UNPR-UDMR SRL cu viteză uniform accelarată? Și că toate „calitățile” ce ne sînt puse în cîrcă s-au amplificat pe fondul declinului economic planificat, al sărăcirii populației, al disperării unui popor răbdător, dar cu potențialul arhetipal de rezistență la frustrare pe cale de epuizare. 
Acestea, însă, precum și politica de cedare și îndatorare a lui Băsescu au convenit, nu majorității românilor, desigur. Sub stăpînirea sa discreționară, România și-a asumat și mai dihai rolul de colonie, de marcă la capăt de drum și margine de lume civilizată. Practic, România, avîndu-l drept catalizator al proceselor distructive pe Președintele său, a fost devalizată aproape complet, așa încît „poporul defect în proporție de 85 – 90 %” (cu tot cu sugarii, lăuzele și șoimii patriei aferenți), chiar și dacă ar vrea nu mai are ce să fure. S-a cam ușchit totul.  
Jaful adevărat nu se face, însă, la nivelul amărîtului de „învățator, asistent medical, doctor, profesor, instalator, zugrav, mecanic auto, polițist, avocat, judecător, procuror, vînzător, lucrător la salubritate” așa cum sugerează tipul. Parte din aceștia „ciupește” cîte ceva, dar pentru simpla subzistență, fapt care nu scuză nici măcar acest tip de manifestări. Le justifică, totuși, într-o oarecare măsură din perspectiva unei societăți paupere de atîta timp că oamenii nici nu mai știu cînd au trăit normal ultima oară. Iar Totenkopf al nostru nu ar trebui să uite că toată Europa și-a dat mîinile ca să ne aplice „soluția finală” economică pe timpul haiduciei privatizărilor din România ultimului deceniu al secolului trecut.
„Buba” mare este la nivelul clasei politicienilor care sînt „hoți, spăgari, chiulangii, mincinoși”, dar nu neapărat fiindcă sînt români, ci doar că mediul intern le-a permis să-și articuleze un sistem, sublimat în epoca Băsescu, bazat pe complicități transversale, tolerate în societatea noastră – „a furat, maică, da’ a și făcut ceva pentru sat...”. Totul pe seama unui popor sleit de resursele primare de subzistență, mult prea blînd cu hoția, debusolat de politicieni, scîrbit de minciună în așa măsură încît lehamitea seamănă de acum a prostie la scară de mase. Doar pe un asemenea fond este posibilă atașarea de etichete care transferă la nivel de mental colectiv ceea ce caracterizează, în fapt, apucăturile unei minorități rapace și agresive.
Aș îndrăzni să afirm că modelul de „dezvoltare” a instituțiilor statului de „drept” și comportamentele  clasei politice din țara noastră nu s-au structurat în absența unor strălucite exemple europene și internaționale. Altfel spus, dacă ai noștri au văzut că la alții se poate, hop și ei. În aceeași măsură, odată intrați noi în UE, probabil că s-a considerat că am trecut automat și examenele privind funcționarea vieții parlamentare, a instituției prezidențiale, pluripartidismul, separația puterilor în stat și altele, transferate în categoria „opționale” și „facultative”. Greșit! După dezmorțirea inițială, a venit taifunul Pe-de-leea și a măturat totul...
Personal, am sperat din partea UE să ne ajute mai eficace să ținem de reguli, avînd în vedere recunoscuta noastră apetență față de soluțiile de compromis, de tipul „las’ că merge și așa”. Am așteptat mai multă îndrumare, necesară pentru o țară cu instituții democratice fragile, sprijin, dar și reacții ferme în caz de derapaje. Nu s-a concretizat nimic din toate acestea, excepînd monitorizările pe Justiție, cu rezultatele palide cunoscute. Domeniu în care se și produc tot felul de minunății. Probabil că dacă s-ar fi exercitat influențe am fi considerat că este vorba de amestec în treburile interne. Ceea ce nu s-ar fi privit cu ochi buni de români, deși utilitatea pe termen lung ar fi fost evidentă.
În mod cert, nici ignorarea totală a situației din România de către UE nu este o soluție. Închisul ochilor la prăbușirea democrației în timpul guvernării Băsescu, ignorarea semnalelor publice privind datul iamei la greu în banii europeni, abuzurile de drept clare ca lumina zilei etc., urmate tocmai acum de reacțiile germane în favoarea Suspendatului seamănă leit a complicitate între șefii de clanuri mafiote. Adică, „bă, io vă las să faceți ce vă taie capul cu poporul vostru de rîme, ’patriot și naționalist mioritic’, atîta vreme cît nu ne deranjați și ne dați tainul din ce vă iese”. Altfel spus, tăcerea de pînă acum, cel puțin din partea nemților, nu se explică decît dacă există o platformă de interese pe care hoții noștri se întîlnesc cu bandiții lor.   
Autorul materialului afirmă, și dau tot citatul, să nu fiu mai apoi acuzat de plagiat:Românul îi urăște pe politicienii care îi cer să fie muncitor și cinstit, îl controlează măcar pentru a reduce întrucîtva evaziunea fiscală, îi iau "drepturile" necuvenite etc., dar îl iubește pe ăla care îl fură cu nerușinare, dar îl lasă și pe el să fure cît vrea. Și "ÎI DĂ". Oh, ce magică, scurtă și esențială expresie! Esența socialismului, comunismului și românismului! Poporul va sprijini cu entuziasm orice lovitură de stat, dacă ea îi garantează întoarcerea la vremurile de aur ale comunismului”.
Avem tare majore ca popor, și trebuie să ni le recunoaștem, dar generalizarea efectuată mai sus nu rezistă unei analize atente. Persoana care a însăilat ideile respective face confuzii voite și vîră în aceeași oală românii cu frica lui Dumnezeu, majoritari, cu acei puțini care au potlogăriile ca rațiune de a fi. Apariția și proliferarea ultimei categorii este în legătură directă cu destrăbălarea din politică și cu semnalele tragice date de conducerea țării în timpul regimului unipersonal Băsescu. În acest interval - veritabil hiatus istoric -, s-au atins cote de neimaginat ale sfidării poporului român și desfrîului statal, țara a fost aservită camarilei pedeliste și lotrii au coborît din codru direct în cabinetele ministeriale.
Dar, oare, regimul Băsescu este văzut din afară ca fiind „cuibarul” politicienilor neprihăniți care a cerut românilor să fie „muncitori și cinstiți”? Sau, din contră, dă impresia că i-ar grupa pe cei care lasă românii „să fure cît vrea”? Răspunsul este, în opinia mea, că românilor li s-a cerut să nu fure tocmai pentru ca numai puii regimului să poată prădui netulburați cît vor ei. De fapt, nici nu a mai fost loc în țară pentru alți hoți și cred că nu este român de bună credință care să n-o știe.
Așa încît, amestecul de roluri ce s-a indus profită autorului german pentru a demonstra că românii sînt o specie inferioară care încurajează „derapajele  antidemocratice, mafiote, sectare”, și, atenție, sînt gata să susțină „orice lovitură de stat, dacă ea îi garantează întoarcerea la vremurile de aur ale comunismului”. Vremurile de aur ale comunismului le-o fi trăit „übermensch”-ul ăsta mititel ce ne pune în genunchi și pe coji la colțul Europei, în Germania de Est, iar nu poporul român care a trăit sub comunism fără prea multă tragere de inimă, doar că n-a avut încotro.
Dacă, repet, Kraut a rostit unele adevăruri, aici îmi pare că dă în arătură. Și, uite așa, descoperim că esența articolului este, de fapt, reluarea, asumarea și difuzarea temei „loviturii de stat”, atît de dragă poporului pedelizat pînă la idiotizare, căruia i se face un cadou minunat de către năimitul nostru nemțălău. La acest enunț cheie se rezumă, așadar, întregul mesaj. Amenințător, de excludere și apartheid, care musai trebuie să facă valuri europene și să nască un torent de furie și îngrijorare față de situația din România, dar și compasiune pentru cei 2-3 milioane de „români care merită apelativul de "europeni". Și, mai cu seamă, simpatie pentru Omul Băsescu, atît de greu încercat de dușmanii „democrației”, adică de cei care s-au trezit la realitate și nu-l mai suportă.   
Vă miră, cumva, registrul tematic abordat, conținutul efectiv al materialului și tonul de Lagerkapo al individului? Pe mine nu, deoarece ăștia încă se nasc chelăcăind „drang nach osten” în acorduri din Simfonia Destinului. El și ai lui nu mai au probabil destul „lebensraum” și le-ar prinde bine să se mai elibereze din tarla. Înainte să ne dea afară din Europa pe noi, cei mai vechi locuitori ai continentului, să mai numere o dată moscheile din Vaterland, că de cînd a scris chestia asta or fi mai apărut cîteva.         
Nu sîntem noi cei mai buni, dar nici cei mai răi dintre europeni, doar ceva mai necăjiți și, de aceea, sîntem speriați și nu ne mai găsim ritmul. Nu mai avem repere morale și nici exemple personale care să ne ghideze, dar poate-poate, va reveni Soarele și pe strada noastră și se vor mai ridica și români demni, care să nu stea numai în patru labe în fața oricărui licurici de le pune mîna pe creștet și-i pupă pe frunte pînă le strîmbă felinarele. Așa cum au făcut tîrîtoarele ăstea de pînă acum.

Apropo! Dacă nici acum nu ieșim la vot, chiar că merităm să ne hăhăie marinelul în nas pentru vecie.

Colonel (r.) Daniel Barbu

P.S. Textul în limba germană și cel tradus în română sînt așa cum le-am primit și eu.


Hey Ihr Europäer!

Ihr wolltet doch Rumänen in die EU?
Na bitte. Jetzt habt Ihr was ihr wolltet.
Habt Ihr Deppen keine Geheimdienste? Wusstet Ihr nicht dass dieses Volk immer noch im kommunistischem Paradies verankert ist?
Natürlich wusstet Ihr das nicht. Eure Geheimdienste sind ja mit den eigenen Problemen, äh, Pannen beschäftigt. So ist denen nicht aufgefallen das der gemeine Rumäne ein echter Nehmer ist?
So hat der durchschnittliche rumänische Arbeitnehmer, mit ein wenig vorgeheuchelter Aktivität, vom Staat immer einen sicheren Gehalt bekommen. Deshalb hat er immer gut gelebt. Da will er nun wieder hin.
Nach dem Motto: ”Ihr macht uns vor als würdet ihr uns bezahlen und wir machen Euch vor als würden wir arbeiten ...” meint er, “wenn alle klauen, warum soll ich es nicht auch tun?” sucht er seinen Platz im harten Alltag.
“Das wird schon” weicht dem “Passt schon” wenn man dem korrupten Beamten Geld in den Rachen schieben muss um zu überleben, aber im gleichen Atemzug fluchend nachdenkt, wie man selber am besten Schmiergelder kassieren kann.

Schließlich ist der Rumäne ein schlauer Bursche und bewältigt jede Situation im Leben nach dem Motto: klaue was das Zeug hält, aber lasse auch dem anderen noch was zum klauen!

Nicht die Politiker sind Schuld sondern das Volk. Die rumänischen Politiker sind meistens korrupte Diebe, geldgeile Lügner und faul weil sie Rumänen und nicht weil sie Politiker sind. Die Ironie ist groß, die Gewerkschaftsbosse (alles erwiesene Multimillionäre) mobilisieren den Rumänen auf seinem „Beutezug“ ein paar Mal im Jahr um auf die Straße zu gehen. Dann wird im Chor demonstriert und dabei skandiert: „Diebe! Diebe!“ Gemeint sind die Politiker, aber es wird übersehen das der Demonstrant in seinem Beruf auch alles klaut was nicht angeschweißt ist. Egal ob er als Lehrer, Arzt, Krankenschwester, Professor, Richter, Anwalt, Automechaniker, Installateur, Verkäufer oder Förster, es wird geklaut, es werden „Geschenke“ angenommen, die Waagen werden manipuliert, - Vitamin B. quer durch alle Berufe - das es eine Freude ist. Korruption bestimmt den Alltag. Man(n) flucht , zahlt aber brav: schließlich will man nicht das die Spritze weh tut, will das die Kinder ihr Abitur sicher schaffen,  das der Arzt einem nicht statt dem Blindarm einen Fuß absägt, das die Ersatzteile garantiert neu sind und nicht vorher schon in zwei drei Autos ihren Dienst getan haben, das die Wäsche im Krankenhaus endlich gewechselt wird, der Polizist die Radarmessung manipuliert usw. usw.

Der Rumäne hasst die Politiker weil sie mehr klauen als das Volk das sie regieren. Schließlich sind sie am Tropf! Er hasst sie weil sie vom Volk verlangen die Steuern zu zahlen, fleißig zu arbeiten und überhaupt alles für sein Land zu geben. Dabei vergisst er, dass der Politiker das Volk beim klauen in Ruhe lässt und dazu auch noch erste Hilfe gibt. Überhaupt: Er gibt!
Geben!

Was für ein schöner Ausdruck! Die Essenz des Sozialismus, Kommunismus und des Romanismus! Das Volk wird mit großem Enthusiasmus jeden Putsch unterstützen, wenn dieser die Rückkehr zum goldenen Zeiten des Kommunismus garantiert.
Natürlich gibt es auch Ausnahmen. Die 2 bis 3 Millionen Rumänen die das Glück hatten im Ausland zu leben und zu arbeiten, die klare Wertvorstellungen haben, nicht korrupt sind, sich waschen, arbeiten gehen und Steuern zahlen, Fremdsprachen können usw. Aber was sind 10 % zivilisierte Demokraten von 22 Millionen echten Rumänen? Ein Tropfen auf den heißen Stein. Sie werden mit der Zeit weggemobbt, verflucht, ausgelacht und als Dorfidiot durchs selbige getrieben bis ihnen die Lust vergeht und sie sich anpassen.

Deshalb, liebe Europäer, vergesst Rumänien und schmeißt sie ‚raus so lange ihr noch könnt, sie werden sonst das ganze System infizieren und dieses ist schon krank genug …

***

Ati vrut rusinea asta de tara in UE, ei bine, aveti ce v-ati dorit! Chiar nu aveti servicii de informatii? N-ati stiut ca poporul asta a ramas ancorat in "paradisul" socialist in care nu trebuia decat sa se prefaca activ si muncitor pentru ca statul "sa-i dea"? N-ati stiut ca romanii traiau (si isi doresc ca vremea aia sa se intoarca) in lumea calduta a lui "ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim"? A lui "toti fura, atunci eu de ce sa n-o fac"? A lui "fara spaga nu faci nimic, totul e sa gasesc un motiv sa iau si eu spaga"? A lui "las-ca merge si asa?", A lui "Romanu-i dăștept, se descurca in orice stituatie"? A lui "fura si lasa-i si pe altii sa fure"?... Nu politicienii sunt vinovati, ci poporul, defect in proportie de 85-90%. Politicianul roman e hoț, spagar, chiulangiu, mincinos, pentru ca e roman, nu pentru ca e politician. Aici e marea ironie: mobilizati de liderii milionari si mafioti (dovediti) ai sindicatelor, romanii se opresc din cand in cand din furat, ies in strada si striga in cor "Hoții, hoții" la adresa politicienilor, facandu-se ca nu observa ca atunci cand e invatator, asistent medical, doctor, profesor, instalator, zugrav, mecanic auto, politist, avocat, judecator, procuror, vanzator, lucrator la salubritate, romanul fura, ia spaga, insala la cantar, pune pile contra plata, ia "atentii" pentru o ca prosutul ala mic sa nu mai ia patru pe linie, pentru ca ala mai mare sa nu mai ramana corigent pe toamna, pentru ca amaratului de pe patul de spital sa nu-i mai sara ochii cand i se face injectia, sa nu mai zaca cu zilele pe cearsafuri patate de sange si murdarie, pentru ca doctorul sa nu-l omoare in timpul operatiei sau sa-i taie un picior cand el a venit pentru o amigdalita, pentru ca piesele "noi" montate in masina sa nu fi fost inainte in alte trei masini, pentru ca cei 150 de km pe ora vazuti de radar sa devina 100...etc, etc...
Romanul ii uraste pe politicienii care ii cer sa fie muncitor si cinstit, il controleaza macar pentru a reduce intrucatva evaziunea fiscala, ii ia "drepturile" necuvenite etc, dar il iubeste pe ala care il fura cu nerusinare dar il lasa si pe el sa fure cat vrea. Si "ÎI DĂ". Oh, ce magica scurta si esentiala expresie! Esenta socialismului, comunismului si romanismului! Poporul va sprijini cu entuziasm orice lovitura de stat daca ea ii garanteaza intoarcerea la vremurile de aur ale comunismului.

Asa ca nu va faceti iluzii: daca vreti sa va abonati la ura vesnica a poporului patriot si nationalist mioritic, incercati sa sanctionati derapajele antidemocratice, mafiote, sectare... Nu tineti cont de cele doua-trei milioane de romani care merita apelativul de "europeni". Care au sisteme de valori clare, care au scoala - pe bune - care sunt cinstiti, profesionisti adevarati, persoane morale, are nu iau spaga, nu fura, nu fac trafic de influenta, se spala, mai stiu si cate o limba straina, au mai circulat prin lume si au inteles cum e cu democratia, valorile europene, civilizatia secolului XXI. Sunt o cantitate neglijabila (10 - 15% din 20 de milioane, ce-i aia?). Astia au sa "se descurce" cumva" ori au sa emigreze, ori au sa se "dea pe brazda", ori au sa piara, ori au sa-si accepte statutul de "infrant" al societatii, cel de "prostul, fraierul satului' si au sa suporte pana la moarte sa fie calariti, jefuiti, tapati de bani, batjocoriti, de politicienii dar si de egalii mai "adaptati". Uitati de Romania, domnilor europeni! Dati-o afara din UE, pentru ca, pana la urma, risca sa infecteze intreg organismul.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!