marți, 14 mai 2013

DESTEAPTA-TE ROMANE! DESTEPTATI-VA GUVERNANTI!


DESTEAPTA-TE ROMANE!
DESTEPTATI-VA GUVERNANTI!



CATRE DOMNUL VICTOR PONTA




Domnule Prim Ministru,
va rugam sa cititi acest articol de mai jos, dar mai intii dorim sa impartasim cu dvstra si echipa dvstra citeva ginduri care ne preocupa vis- a vis de patrimoniul tarii noastre distrus pas cu pas!
Cum e posibil sa gasim totdeauna doar solutiile  la minima rezistenta (in energie - e vorba -vedeti articolul), cind exista deja altele la care ministrii dvstra si a celorlalti prim ministri nu s-au uitat!(vedeti inventiile si posibilitatile de obtinere a energiei, care inunda lumea, care s-a trezit din vechile paradigme)
Cum puteti permite doar sa se strice ceva atunci cind chiar merge si apartine patrimoniului uman romanesc si nu unor ministri care vin si pleaca?
Am crezut ca tineretea d-vstra si deschiderea pe care ati aratat-o la inceput fata de tot ceea ce ne apartine ca natie va face diferenta intre ceea ce sunteti si aspirati sa faceti pentru Romania si ceilalti asa zisi patrioti?
Costinesti si Vama Veche   - ca si alte zone ale Romaniei apartin patrimoniului romanilor nu dvstra!!!(se pare ca nu simtiti ca noi)
Mergeti la sursele de informare ale Academiei adevarate si luati informatii despre patrimoniul zacamintelor noastre ale istoriei noastre si comparatile cu ceea ce manipuleaza asa zisii cercetatori plini de dorinta inavutirii!
Nu stati doar in informatiile lor!
Inima acestui neam nu este optuza la schimbare - dar nu cu orice pret!
Vinzarile continua in aceasta tara - vinzari ale ceea ce s-a pastrat cu sacrificii de multa vreme!
Gasiti-va radacinile si intelepciunea verticalitatii neamului si nu cedati dorintelor lacome si de stergere a istoriei si obiceiurilor de dezvoltare ale unui popor care are puterea si creativitatea necesare de a depasi orice criza, nu prin vinzarea sa si a patrimoniului sau.
Rovana Plumb stie ce inseamna pentru litoral exploziile si cautarile pentru niste zacaminte - care nasc atit de mult rau?
Nu doar in turism, intrebati seismologii ce presupune activarea placilor tectonice din acea zona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Intrebati vulcanologii ce presupune  deranjarea zonei pentru ceea ce "doarme" in mantaua planetara a zonei!!
Amintiti-va ce am spus ca romani cind centrala nucleara s-a facut peste Dunare la bulgari si ginditi-va ce presiuni se vor face asupra pamintului dobrogean supus la areal nuclear din toate partile, si explozii de cautare a ceva care poate fi inlocuit cu bio gaz bio...bio asa cum este tendinta mondiala.
Stiti ca SUA este pe un vulcan care sta sa erupa   si ca unele din efecte  sunt si ale acestor exploatari??
Intrebati geologii pentru ca Marea Neagra a fost mereu o mare speciala cu specificitati pe care TREBUIE sa le luati in calcul.Spuneti-i Doamnei Plumb ca numele sau sa nu o marcheze pentru deschiderile care i le da stiinta, inima, fata de tara aceasta si mediul ei incepind cu subsolul(Rosia Montana si nu numai), solurile (vedeti padurile taiate in forta inca - in zona Suceava - la sosea este ok dar dincolo de munte este taiat totul - si nu numai acolo - pentru ca creativi destructivi inca suntem), apele lasate in plina deversare poluanta a unor firme care nu sunt trase la raspundere, dealuri fara suportul livezilor si al viilor in plina erodare, statiuni vindute doar pentru colaterale ale unor linii de credite care au avut tinta imbogatirile nu reamenajarea acestora - vedeti   Borsec, si multe altele si listele neimplicarilor continua! Nu sunteti unitari ca viziune - legatura dintre ministere o viziune pentru un INTREG PLAN din care fiecare face parti gindindu-se mereu cum va iesi INTREGUL PLAN la final!
Chemati chinezii sa faca sosele - vedeti ce au facut la ei si in lume nu cu jafurile facute de cei interesati, pe banii tarii!
Poate acolo sus la Guvern, suntem inca abstractiuni, numere, dar sa stiti ca tendinta in lume este aceasta:
Ramin pe "piata" doar organizatiile care impletesc inteligenta emisferei stingi - stiinta, marketingul, inventia, managemetul cu inteligenta emisferei drepte - a intuitiei, afectiunii fata de oameni, comunicarea si spiritul de echipa si nu manipularea, gindirea sintetica si din perspectiva INTREGULUI mereu!!!
Paradigma veche nu mai functioneaza oricit am chirpi-o!!!
Chemati tinerii sa va dea raspunsurile si solutiile din mintea lor unita cu inima plina de curaj si intuitie!
Chemati inteleptii neamului si nu va sprijiniti doar pe informatii de suprafata!!!
Pamintul nostru este plin de artefactele stramosilor de care acesti superficiali nu vor sa stie ca se vind BINE inafara tarii!
Nu credem in conspiratii ci doar in sufletul neamului nostru aflat acum la rascrucea alegerilor!
Si suflet de roman avem fiecare chiar daca unul fura si altul sufera - unul inventeaza si altul se bate cu mina in piept laudindu-se cit a ajutat el la acea inventie!
Acum e rolul dvstra ca strateg sa ne ascultati si sa va ascultati si sufletul- ce facem - incotro o luam mergem ca orbii pe caile invechite ale erei care se incheie:"traiesc eu doar daca iti dau in cap tie",
sau alegem sa fim IMPREUNA intr-o paradigma in care CONSTRUIM folosindu-ne intregul potential al FIINTEI noastre creative constructiv?
Aceste lucruri le asteptam de la cei ce au fost alesi pentru a fi MODELUL INTREGIRII PUTERII  ROMANESTI CREATIVE!!
Noi fiecare am inceput in domeniile noastre(educatia se schimba nu de la dvstra - ci de jos in sus- acolo in Guvern cei alesi inca nu stiu ca omul se slujeste nu omul slujeste Guvernul, omului i se creaza conditii sa dea ce-i mai bun din el, nu alegem sa ii dam in cap ca sa ramin eu pe...functie!).
Dar cit de greu sunt pasii cind viziunea celor de care depind- din nefericire-
hirtiile oficiale - este atit de egotica!
Cereti ajutorul schimbarii la nivel national si creati conditii de schimbare!
Asa ne putem deschide ca ceea ce suntem cu adevarat: o natiune creativa, plina de daruire fata de nou, de comunicare si impartasire, mindra de istoria sa si de viziunea pe care o dezvoltam in noi, familiile noastre, localitatile, intreaga tara!
V-am scris aceste rinduri din sufletul nostru - si sa stiti ca toti gindim asa - cu credinta ca IMPREUNA putem face acum aceasta schimbare si sa nu ratam aceasta oportunitate de mare deschidere pe care o traim!
Dumnezeu sa va binecuvinteze ca si pe noi toti!
cu stima, Romania in schimbare!


Statul "a vandut" Vama Veche! Chevron are unda verde pentru exploatarea gazelor de sist.

Compania americana de energie Chevron, care detine concesii pentru explorarea gazelor de sist in Romania, a primit unda verde pentru o astfel de explorare de-a lungu coastei Marii Negre, a declarat, miercuri, Ministerul Mediului pentru AFP
Agentia pentru protectia mediului din judetul Constanta a emis aviz de prospectie pentru blocurile din Costinesti si Vama Veche", a precizat Ministerul Mediului, citat de hotnews.ro.
Autorizatiile de exploatare a zacamintelor, utilizand tehnologia fracturarii hidraulice, au fost acordate pentru blocurile Costinesti si Vama Veche, pe o suprafata de 1.800 de kilometri patrati, inclusiv cu permisiunea de a efectua explozii controlate la o adancime de 10-15 metri.
Avizele au fost emise la jumatatea lunii aprilie, in pofida controverselor asupra metodei de extractie. Potrivit ecologistilor, aceasta tehnica presupune injectarea in stanca, la inalta presiune, de cantitati uriase de apa si substante chimice, care pot polua apele subterane si instabiliza solurile
Pentru Rovana Plumb, ministrul mediului, operatiunile de exploatare a gazelor de sist "nu reprezinta nici un risc". "Inainte de operatiunea ampla trebuie sa stim daca avem astfel de depozite", a declarat recent Rovana Plumb
Intentiile Chevron fata de Vama Veche si Costinesti au stat la baza mai multor proteste in Constanta si in alte orase ale tarii. Unul dintre cele mai recente a avut loc la inceputul lunii aprilie.
Militantii ecologisti din Constanta au protestat pasnic joi, 4 aprilie, impotriva exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice, investitie a companiei americane Chevron prevazute a demara in judetul Constanta.
"Atragem atentia ca numai INTENTIA DE EXPLOATARE A GAZELOR DE SIST IN ZONA TURISTICA va genera o deformare negativa a imaginii turismului romanesc de pe litoral. Contaminarea solului si, prin urmare, distrugerea agriculturii din zona Dobrogei si a intregii industrii legate de cresterea animalelor, cu consecinte tragice nu doar asupra regiunii, ci a intregii Romanii" se preciza in scrisoarea de protest.

 
Iata o petitie (nu a mea) care a strans deja 11.000 de semnaturi. Dati mai departe, poate reusim totusi ceva.
Daca nu incercam, CU SIGURANTA nu vom reusi.

 DA MAI DEPARTE CA SA AJUNGA LA VICTOR PONTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!