marți, 28 august 2012

Comunicatul FSCR


FEDERATIA
SOCIETATEA  CIVILA  ROMANEASCA

Pasaj Teiuleanu, Bl. 48, Sc. C, RO-110043, Piteşti, Jud. Argeş. Tel. 0248/224131, Fax. 0248/220081, Mobil 0745.073.727,  e-mail: faprnat@yahoo.com;
Bucureşti, Str. Vasile Cristescu, Nr.8, tel.021/3264440, Fax. 021/3264439, office@vivera.ro . www.fscro.ro; fscr.2009@gmail.com

COMUNICAT DE PRESA

Nr. 63 / 28 august 2012

CĂTRE,

DOMNUL TRAIAN BĂSESCU – PREŞEDINTELE ROMÂNIEI


Cc:    Administratia Prezidentiala a României
Consilierului Prezidential cu Probleme Sociale

Cc:    Senatul Romaniei
          Camera Deputatilor a Romaniei
          Guvernul Romaniei

Stimate Domnule Presedinte,


Am luat la cunostinta de continutul deciziei Curtii Constitutionale a României privind invalidarea Referendumului National din 29 Iulie 2012 si citirea acesteia in Plenul Parlamentului in data de 27 august 2012. Va marturisim ca Societatea Civila din România este contrariata de judecata si motivarea Curtii Constitutionale a României  in cauza, dar mai ales de votul la limita, ca de obicei, al judecatorilor, ceea ce demonstreaza caracterul vicios si politic al deciziei membrilor Curtii Constitutionale a României
Societatea Civila, reprezentata de Federatia Societatea Civila Romaneasca considera ca Curtea Constitutionala a României a intrat si a facut jocul politic a unor grupuri de interese, in detrimentul poporului si al interesului national general.
          Curtea Constitutionala a României a dezamagit increderea poporului roman si a denigrat prestigiul, importanta si corectitudinea acestei institutii pozitionata in varful ierarhiei juridice si constitutionale a tarii, ca ultima granita a sperantelor si nazuintelor acestui popor.
          Credincioasa Constitutiei si legilor tarii, dar si scopului si obiectivelor sale, Federatia Societatea Civila Romaneasca se angajeaza sa respecte hotararea Curtii, chiar daca nu este de acord cu ea si accepta reinvestirea dumneavoastra la Cotroceni, desi este constienta ca sunteti un presedinte ilegitim pentru 7,4 milioane de votanti si reprezentati numai o parte insignifiante a populatiei romanesti.
          Federatia Societatea Civila Romaneasca isi exprima speranta ca dumneavoastra va veti respecta obligatiile politice si profesionale, ca veti deveni un sef de stat intelept si neconflictual, civilizat si cooperant, dupa exemplul unora dintre colegii dumneavoastra europeni.
          In acelasi timp, va solicitam sa va respectati toate promisiunile facute poporului roman si sa renuntati la actiunile si declaratiile dusmanoase. De asemenea, se impune sa acceptati si sa respectati independenta Guvernului si a Parlamentului Romaniei, sa nu interveniti in respectarea si impunerea Justitiei si sa va exercitati atributiile numai in conformitate cu legea si in beneficiul exclusiv al poporului, eliberat de influentele nefaste, obisnuite ale clientelei dumneavoastra politice. Numai o asemenea atitudine si maniera de actiune, in colaborare curata si echilibrata cu Guvernul, va putea scoate tara din criza si directiona economia spre crestere si echilibru macroeconomic.
          Domnule presedinte, va  facem atent sa nu uitati cele 7,4 milioane de alegatori care nu va mai vor si care se vor constitui intr-o bariera de netrecut pentru dumneavoastra si pentru Guvernul României care va vor monitoriza si sanctiona direct, atunci cand veti incerca sa nu respectati Constitutia.
          Acesti alegatori constituie baza sociala a Federatiei Societatea Civila Româneasca si pe acest  temei va solicitam sa respectati si sa realizati revendicarile legitime si ale acestui segment electoral.
          Recent, ati promis ca va schimbati. Asteptam aceasta schimbare si chiar va cerem sa deveniti un om corect, serios si de cuvant, cu care se poate negocia eficient si trainic.
          Apelul nostru se indreapta si catre intreaga clasa politica, pentru reconciliere nationala, colaborare in interesul tarii si al poporului român, intelegere reciproca si compasiune.
          In considerarea celor de mai sus si pentru a pune la punct unele mecanisme de ordin practic si strategic in vederea implementarii planurilor comune de dezvoltare social – economica a tarii, va propunem sa acceptati organizarea de urgenta a unei intalniri cu reprezentantii Federatiei Societatea Civila Româneasca, care ar avea ca efect imediat stingerea acestui conflict social – politic interminabil si atenuarea caracterului de opozabilitate al actiunilor si protestelor din partea Societati Civile. Consideram ca efectul benefic al intalnirii si convorbirilor cu dumneavoastra si Prim-ministrul Victor Ponta, se va rasfrange favorabil si asupra imaginii externe a României.
          Reamintim ca dialogul social intre putere si Societatea Civila a fost intrerupt in integralitatea sa de guvernele Boc si Ungureanu, iar el trebuie reluat pe alte baze si in considerarea realizarii unor obiective concrete ale Societatii Românesti. In acest sens, va facem cunoscut ca Federatia Societatea Civila Româneasca a inaintat Guvernului Ponta un memorandum de colaborare insotit de un program cu obiective concrete.
          Domnule presedinte, dupa cum cunoasteti, România sta pe un butoi de pulbere, populatia a fost degradata fizic si moral de masurile guvernelor Boc si Ungureanu, girate si incurajate de dumneavoastra, majoritatea covarsitoare a populatiei sta in pragul unei explozii sociale fara precedent, iar scânteia acesteia o constituie segmentul somerilor, pensionarilor si al revolutionarilor ale caror drepturi au fost confiscate de guvernele trecute, fondurile rezultate din aceasta fiind transferate spre furt in conturile partidelor si clientelei politice sustinute de dumneavoastra si de toti care s-au succedat la putere.
          Domnule presedinte, pentru ca toate cele de sus sa nu se mai intample, in calitate de slujitor al acestui popor va cerem sa nu va opuneti restituirii si refacerii tuturor drepturilor materiale si spirituale intrerupte ilegal de guvernele Boc.
          De asemenea, in vederea evitarii unui razboi civil iminent, va propunem ca impreuna sa infiintam un Consiliu National de Criza, care sa includa reprezentanti din mediile guvernamental, academic, Societate Civila, voluntariat si al simplilor cetateni, asociind aici si reprezentantii revolutionarilor. Acest consiliu ar putea stabili principii, mecanisme, strategii si actiuni concrete pentru iesirea din criza, calmarea societatii si unificarea poporului roman pe platforma unica a interesului national.
          In speranta, ca reintoarcerea dumneavoastra la Cotroceni va fi de bun augur pentru poporul român si va anula toate suspiciunile si pesimismul unei posibile colaborari, coabitari cu Guvernul Ponta si Societatea Civila pentru salvarea României, a unei perceptii adecvate si corecte a propunerilor noastre, va asigur domnule presedinte de bunele noastre intentii, loialitatea si intreaga noastra colaborare in activitatea viitoare comuna, benefica intregii societati.
          Prin demersul nostru dorim sa instauram o armonie sociala care sa constituie climatul si contextul favorabil al unei dezvoltari social-economice reale si profunde a tarii si a poporului roman, a implementarii depline a democratiei, al respectarii omului si a drepturilor sale, al colaborarii fructuoase intre toate segmentele societatii romanesti.
          Un raspuns pozitiv si urgent privind disponibilitatea dumneavoastra la colaborarea propusa, poate constitui un adevarat mesaj si semnal intern si international din partea Presedentiei României, de recapatarea increderii intregii societati românesti in Institutiile Statului (special in cea pe care o reprezentati, parlamentari si guvernanti), trezirea clasei politice la realitate si reprezentare reala a poporului român.

Împreună ne vom salva PATRIA!

Federatia Societatea Civila Romaneasca                                                 
Presedinte                                                                             
Petre Racanel        
                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu!